Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Interactief online voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
20-01-2022

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 van 26 januari t/m 5 februari organiseert de Bibliotheek Amstelland op maandag 31 januari een webinar over interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Foto Amstelveen
(Foto Joke Schut - 2021)

Voorlezen aan kinderen in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein in december 2021


Voorlezen prikkelt de fantasie, verhoogt de saamhorigheid en is een rustpunt in de dagelijkse activiteiten. Als kinderen al heel jong op een prettige manier kennismaken met (voor)lezen, draagt dit bij aan een goede taalontwikkeling, verhaalbegrip én de woordenschat van het kind. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Verder is het bezig zijn met boeken leuk én gezellig voor de kinderen en voor jou!

Bij interactief voorlezen ga je nog een stapje verder: je gaat dan een gesprek aan met het kind over het verhaal. Dat maakt het voorlezen nog leuker én waardevoller. Het webinar zal worden gegeven via Zoom. Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een ZOOM-link om online deel te nemen aan het webinar. Aanmelden kan tot 31 januari 2022 12:00 uur.

Online webinar: Interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Datum: maandag 31 januari 2022. Tijd: 19.30-20.30 uur. Kosten: gratis, graag wel aanmelden. Meer informatie vind je op de website.

Zoom is een sociale en communicatietoepassing die videogesprekken en instant messaging biedt voor grote groepen mensen. De IM- en VoIP-software is ontwikkeld door Zoom Video Communications voor studenten, bedrijfsmedewerkers en ondernemers om videoconferenties te houden . Elke conferentie kan meer dan 50 gebruikers verzamelen, waarvan er 49 tegelijkertijd op uw scherm worden weergegeven. Download: Zoom 5.9Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.