Bijgewerkt: 8 december 2023

Internationaal Toegankelijkheids Symbool voor Gezondheidscentrum Waterlinie

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Ziekenhuis Amstelland
02-05-2012

Op vrijdag 27 april 2012 heeft Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn officieel het Internationaal Toegankelijkheids Symbool (ITS) toegekend gekregen. Het keurmerk geeft aan, dat het gebouw voldoet aan alle eisen rondom toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

toegankelijkheids Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2012)

Het Internationaal Toegankelijkheids Symbool wordt overhandigd


Het keurmerk werd overhandigd door de heer Jagersma van Projectbureau Toegankelijkheid. ‘Dit keurmerk krijg je niet zo maar,’ - zo vertelt hij. ‘Het gebouw moet voldoen aan vele nationale criteria waaruit blijkt, dat het gebouw bereikbaar, bezoekbaar en bruikbaar is voor mensen met een beperking. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, maar ook blinden of slechtzienden. Het gezondheidscentrum is redelijk uniek in het behalen van het keurmerk, er zijn nog niet zoveel gezondheidsinstellingen die het keurmerk hebben.’

Waterlinie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn


Al in de ontwerpfase van het gezondheidscentrum heeft Ziekenhuis Amstelland het Projectbureau Toegankelijkheid benadert. Bij de bouw van het centrum is dus al rekening gehouden met de factoren die belangrijk zijn bij toegankelijkheid. Denk hierbij aan de breedte van deuren, de leesbaarheid van informatieborden en leuningen bij de diverse trappen. In de derde week van april is het gebouw officieel ‘goed’ gekeurd door het projectbureau.

Overhandiging

Peter Karsman, manager Facilitair Bedrijf van Ziekenhuis Amstelland, en Abraham Rutgers, voorzitter van het Uithoornse Huisartsen Collectief (UHAC), namen het symbool in ontvangst. De heer Karsman zoekt ter plekke een mooie plaats aan de buitenmuur voor het bordje, dat aangeeft dat het gebouw toegankelijk is.

‘In een openbaar gebouw met een zorgfunctie is het vanzelfsprekend, dat er mensen komen met een beperking. Ziekenhuis Amstelland vindt het belangrijk, dat ook deze mensen geen hinder vinden van hun bezoek aan het gezondheidscentrum.’ Aldus een trotse Peter Karsman.

Binnen werd geproost op het behalen van het keurmerk. Alle huurders van het gebouw werden getrakteerd op een gebakje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.