Bijgewerkt: 3 december 2021

Internationale Vrouwendag 2018 op het Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: P60
22-02-2018

Op donderdag 8 maart 2018 zal het Stadsplein Amstelveen bruisen van activiteit! De Internationale Vrouwendag staat voor de deur. Over relevantie is momenteel niet te klagen, met de huidige discussies over vrouwen-quota, gender en natuurlijk #metoo in het achterhoofd. Een scala aan verschillende activiteiten – van bewegingsmeditatie tot ‘Geluks Inspiratie Training’ en van voetbaltoernooi tot modeshow – zal deze dag plaatsvinden op en rond het Stadsplein Amstelveen en Poppodium P60. ’s Avonds volgt een uitgebreid programma in de Amstelveense poptempel met o.a. zangeres en rapster Latifah en DJ Deb. Kortom, een dag waar de vrouw centraal staat!

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2018)

Internationale Vrouwendag 2018 op het Stadsplein Amstelveen


Kinderburgemeester Varvara Denisova zal letterlijk en figuurlijk de aftrap verzorgen, wanneer de dag van start met een meidenvoetbaltoernooi. Plaatselijke voetbalclubs Martinus, Roda ’23 en Amstelveen Heemraad gaan de strijd met elkaar aan onder begeleiding van het Sportbedrijf. Ondertussen kan iedereen terecht in P60 voor een kop koffie en diverse workshops. Meedoen is geheel gratis en met uiteenlopende onderwerpen als empowerment, beauty, spiritualiteit en weerbaarheid is er voor ieder wat wils. Achteraf toe aan een goede maaltijd? Ook daar is aan gedacht! Succesduo LaFa, bekend van de LaFa parties in wijkcentrum De Bolder, zorgt voor culinaire hoogstandjes. Aanschuiven kan voor slechts 5 euro, meld je daarvoor wel even aan via Facebook.nl/vrouweninamstelland. Vanaf 19:00 kan men vervolgens terecht op de informatiemarkt.

Het hoogtepunt van de avond is het programma in de zaal (20:00 open), met een modeshow, talkshow en speeddating. De presentatie ligt in handen van stadgenoot Amber Teterissa en de officiële opening wordt verzorgd door wethouder Maaike Veeningen (D66). Met het thema ‘Wie is onze hedendaagse vrouw en hoe laat ze zichzelf zien?’ in gedachten zal een internationaal gezelschap vrouwen zichzelf presenteren. Special guest bij de talkshow is de welbespraakte Latifah. Deze jonge zangeres en rapster laat van zich horen de laatste tijd, door haar muziek en uitspraken. Vanzelfsprekend is er vervolgens ruimte om in gesprek te gaan en zijn er volop kansen om andere vrouwen (beter) te leren kennen. DJ Deb zal voor een waardige afsluiting zorgen op de afterparty! Donderdag 8 maart 2018 // zaal open 15:00 // aanvang 15:00 // gratis. Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/2079Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS