Bijgewerkt: 10 mei 2021

Inwoner van Amstelveen wint ballonvlucht bij Dorcas

Nieuws -> Sociaal

Bron: Dorcas
08-03-2009


U ontvangt in de Dorcaswinkel aan de Aalsmeerderweg 173a bij het afrekenen een bedankkaartje waarmee u kans maakt op een van de 25 ballonvluchten. Ook als u niet wint is een bezoek de moeite waard. Er staan namelijk zoveel artikelen in de winkel dat er altijd wel iets voor u bij is.

Dorcas Amstelveen
(Dorcas - 2009)

De heer Blom uit Amstelveen wint één van de 25 vluchten voor 2 personen in de Dorcas-luchtballon t.w.v. € 360


U vindt er boeken, serviesgoed, elektrische apparaten, meubelen, babyartikelen, vazen, gereedschap, sportartikelen en nog veel meer, kort om te veel om op te noemen. En wat zo leuk is, wat er de ene keer niet is, kan er zo maar bij uw volgende bezoek zo maar wel zijn.

En dan draagt u met uw aankoop ook nog bij aan het project in Albanië dat op dit moment wordt gesteund. Daar zal het dorp Rembe worden voorzien van een (drink)watersysteem. Tevens krijgen inwoners training over hygiëne, gezondheid en bewustwording omtrent hiv/aids.

De Dorcas-luchtballon is geschonken door verschillende ondernemers en heeft als doel om meer bekendheid te geven aan het werk van Dorcas en fondsen te werven. De ballon wordt commercieel ingezet, zodat de kosten voor de exploitatie van de ballon gedekt zijn. Dorcas hoeft dus geen kosten voor de Dorcas-luchtballon te betalen. Dorcas ontvangt subsidie van NCDO, Nederlands Comité Duurzame Ontwikkeling en OSA, Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer.

U kunt de luchtballon ook gewoon boeken op www.dorcas.nl - actief worden -Dorcas ballonvaart . De ballon kost voor één uur varen 1800 euro en kan worden gereserveerd met minimaal 7 en maximaal 10 personen. Het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor de Dorcas-projecten. In beide gevallen steunt dus u het werk van Dorcas onder de allerarmsten.

Van 25 maart t/m 1 april gaan er twee vrijwilligers van Dorcas Aalsmeer naar de Oekraïne om te helpen de voedselpakketten uit de delen. Later in deze krant een verslag van hun ervaringen daar.

Dorcaswinkel: Aalsmeerderweg 173a Aalsmeer. Geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dorcas?

Dorcas is een internationale hulporganisatie die actief is in Oost-Europa en Afrika. De organisatie werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties en geeft via lokale partners vier soorten hulp.

Noodhulp

Natuurgeweld of oorlog, Dorcas helpt direct. Met voedsel, kleding en medicijnen en geeft noodhulp en rehabilitatie.

Sociale hulp

Mensen die het moeilijk hebben. Vaak buiten hun schuld. Wij trekken het ons aan. En geven aanvullende bijstand of hulp in natura. Mensen zijn er dankbaar voor en Dorcas biedt sociale hulp.

Structurele hulp

Geen dak boven je hoofd. Geen riolering, geen werk of inkomen, Dorcas werkt in de wereld aan blijvende verbetering van de leefomstandigheden en biedt oplossingen door structurele hulp.

Financiële adoptie

Honger en armoede lenigen. Hulp aan kinderen, gezinnen en ouderen. Zorg voor voedsel, kleding, scholing en gezondheidszorg. Ook op langere termijn, Dorcas maakt het mogelijk met financiële adoptie.

Website: DorcasAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.