Bijgewerkt: 7 december 2022

Inwoners kunnen stemmen op ontwerpen skatepark Legmeerdijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-03-2022

Vanaf woensdag 30 maart tot en met zondag 17 april 2022 kan er via denkmee.amstelveen.nl worden gestemd op twee ontwerpen voor een skatepark in Amstelveen-Zuid. Het nieuwe skatepark komt naast de jongerenontmoetingsplek tussen de Schweitzerlaan en de Legmeerdijk in Westwijk.

Na participatie met o.a. initiatiefnemers Ramon, Tijn en Thomas, jongeren, omwonenden, wijkcoach, buurtsportcoach en grondig onderzoek van de gemeente naar een geschikte locatie is het dan nu zover. Bureau Concrete Matters heeft twee ontwerpen gemaakt, waarop kan worden gestemd via het gemeentelijke online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. Beide ontwerpen bieden talloze mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde skaters, steppers en BMX-ers. Vooral de contouren van het skatepark en de toegang verschillen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Ontwerp nr. 1 van het nieuwe skatepark in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Ontwerp nr. 2 van het nieuwe skatepark in Amstelveen


Instagram en Snapchat. Floor Gordon (D66) wethouder Spelrecreatie: 'Fijn dat het de jonge skaters gelukt is om een skatepark in Amstelveen-Zuid voor elkaar te krijgen. We moeten nog wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen dus de skaters moeten nog even geduld hebben. Als alles meezit, kunnen we het skatepark begin 2023 met hen openen.' De gemeente start 30 maart 2022 een campagne via Snapchat en Instagram om jongeren op te roepen om te stemmen.

Inrichting omgeving. Nadat de keuze voor het ontwerp van het skatepark vaststaat, kan de gemeente het plan verder uitwerken met banken, fietsnietjes, afvalbakken, groen en het opknappen van de jongerenontmoetingsplek. Mogelijk wordt het ontwerp nog iets bijgeschaafd om het goed in de beschikbare ruimte in te passen. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd en de opdracht worden verstrekt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.