Bijgewerkt: 21 september 2021

Isolatie woningen van start aan de Professor Lorenzlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2014

Maandag 10 maart 2014 is in Amstelveen in een woning aan de Professor Lorenzlaan een begin gemaakt met de eerste isolatiewerkzaamheden binnen de campagne ‘Winst uit je Woning’. Bijna 1800 inwoners van Haarlemmermeer, Amstelveen en Diemen hebben zich voor deze campagne ingeschreven.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Wonen en Duurzaamheid: “Op dit moment hebben al bijna 600 inschrijvers de offerte voor de isolatiewerkzaamheden geaccepteerd. Mede dankzij de collectieve aankoop en de subsidieregeling van de gemeente kunnen deze bewoners de investeringen in woningisolatie snel terugverdienen.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Mevrouw de Boer-Stevens ontvangt uit handen van Jan-Willem Groot wethouder Duurzaamheid een kleine attentie. Zij is bewoonster van de eerste woning aan de Prof. Lorenzlaan die via de campagne 'Winst uit je woning' geïsoleerd wordt


In totaal hebben verschillende bouwbedrijven er in Haarlemmermeer, Amstelveen en Diemen bijna 3.000 isolatieklussen geveild met een waarde van in totaal 4 miljoen euro. Door de collectieve inkoop, gecombineerd met een isolatiesubsidie vanuit de gemeenten, kan het voordeel voor bewoners oplopen tot 35%. Per woning is onderzocht welke isolatiesystemen toepasbaar zijn. Op basis van dit advies en de prijs uit de veiling hebben de inschrijvers een offerte ontvangen. Na een akkoord op deze offerte en een technische controle aan huis worden bewoners geholpen met de subsidieaanvraag bij de gemeente en kan het isolatiewerk worden uitgevoerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.