Bijgewerkt: 26 mei 2024

JA.ZZ in de buurt Amstelveen met optreden van het Jonn Reyna Quartet

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
02-03-2015

JA.ZZ in de buurt Amstelveen met optreden van het Jonn Reyna Quartet op  - vrijdag 6 maart 2015 in wijkcentrum De Bolder. Jonn Reyna gaat als pianist in de jazzwereld al wat jaren mee en heeft zo zijn eigen stijl ontwikkeld.

Maar wel een stijl die je niet onder één bepaalde noemer kunt plaatsen. Al zijn vertolkingen zijn knap, kundig en inventief. Hij componeert veel van eigen werk en ook voor andere musici; dit keer was zijn ambitie vol gericht op de productie van zijn CD genaamd Consilidao (met trema op de O), die alleen op Spaans/Portugese typemachines staan geprogrammeerd. Voor de oorspronkelijke opnamen heeft hij zijn muzikale contacten uit de USA en Europa aangesproken w.o. Rick Margitza-sx, Gene Jackson-dr, Joris Teepe-bs, Philip Harper-tr, Dimitri Shapko-ts, en lead zangeres Deborah Carter.Het resultaat een kleurrijke compositie van diverse stijlaccenten en improvisatie uitgevoerd in perfectie. Jonn* noemt het ‘a dream come true’.  In de Nederlandse bezetting zal hij als kwartet optreden met bassist Joris Teepe die ook eerder met zijn kwartet in de Bolder de zaal fascineerde. Dimitri Shapko is een saxofonist van formaat die bij tijd en wijle NL aandoet. Gelukkig dit keer ook! De bekende allround drummer Joost Kesselaar zal zorgen voor de nodige swing die avond. Het live optreden is een soort van primeur; u bent dus getuige van een unieke aangelegenheid!!

Het quartet bestaat uit: Jonn Reyna – piano, Dimitri Shapko – saxen, Joris Teepe – contrabas/bas, Joost Kesselaar – drums

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net  

Locatie optreden: 6 maart 2015 - vrijdagavond 20.00 tot 23.00 uur, Wijkcentrum De Bolder

Groenhof 140 1186 EX Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509

Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof. Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.