Bijgewerkt: 21 september 2021

JOOP, speciale plek voor speciale jongeren in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Sciandri
15-01-2010

Op maandag 18 januari 2010 start SCIANDRI, in opdracht van de gemeente Amstelveen, het project JOOP. Locatie: Stadsplein 100 A,  P60 in Amstelveen Dagen/tijden:      Maandag   15.30 – 18.30 u. Woensdag 13.00 – 16.00 u.

joop Amstelveen
(Bron Sciandri - 2010)

De flyer van JOOP


Wat is JOOP?

JOOP staat voor Jongeren Ontmoetings- en Ontspannings- Plek. Deze ontmoetingsplek is voor jongeren van 13 tot 23 jaar met een licht verstandelijke- en eventueel medische beperking, én voor jongeren zonder beperking. Met het JOOP activiteiten aanbod, krijgen deze jongeren de gelegenheid elkaar te ontmoeten in P60.

Achtergrond

JOOP is een idee van Linde (17 jaar) en haar ouders. Hun wens, een ontmoetingsplek voor Linde en andere jongeren, is via PhiladelphiaSupport terecht gekomen bij de gemeente Amstelveen.

PhiladelphiaSupport is een belangenbehartigingsorganisatie voor ouders, familie en vrienden van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het project sluit aan bij de Amstelveense beleidsdoelstelling om alle jongeren te stimuleren om te participeren in de samenleving.

Organisatie

SCIANDRI organiseert en begeleidt, in opdracht van de gemeente Amstelveen, het project JOOP. Zij voert dit project binnen de kaders van een veilige ontmoetings- vrijetijdsplek uit. SCIANDRI heeft de opdracht structurele inbedding van deze voorziening te realiseren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.