Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Jacqueline Koops bezoekt Café Montpensier

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
03-12-2014

Op vrijdag 12 december 2014 is Jacqueline Koops te gast in Café Montpensier - ontmoeting en gesprek op vrijdagavond. Wat betekent de nieuwe Wmo voor de cliënten in de praktijk? Wat verandert er? En welke rol kunnen de kerken daarbij spelen? Willen ze dat ook?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops, fractievoorzitter van ChristenUnie-Amstelveen


Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Volgend jaar decentraliseert het Rijk grote zorgtaken naar de gemeenten. Dat gaat gevolgen hebben, al weet niemand nog precies welke. Over, hoe dat er in Amstelveen vermoedelijk uit gaat zien spreekt op 12 december mevrouw Jacqueline Koops-Scheele, die als oud-wethouder en gemeenteraadslid dit onderwerp heel goed kent. Haar inleiding wordt mede bepaald door de stand van zaken van dat moment.

Voor kerken is er in elk geval de vraag: is er voor ons een taak bij mensen die door deze enorme operatie klem komen te zitten. Het officiële standpunt van de landelijke diaconie van de PKN is, dat de kerk er niet is om de gaten te vullen die de overheid laat vallen. Maar, of dat altijd zo werkt…


Jongeren uit Protestants Amstelveen houden inzameling voor Makom en Stoelenproject

Op zondag 14 december 2014 organiseert de Protestantse JeugdRaad (PJR) de 21e AdventPakjesActie. Je kunt voorafgaande aan de kerkdienst van 10.00 uur of vanaf 11.30 uur in de Kruiskerk en Paaskerk allerhande toiletspullen - tandpasta, shampoo, douchegel, tandenborstels - en nieuwe mutsen, dassen, wanten en ondergoed inleveren. Ook houdbaar voedsel zoals broodbeleg en blikken en pakjes soep maar ook diverse spellen zijn van harte welkom. Jongeren van de kerk maken er pakketjes van en brengen dit naar het inloophuis Makom en nachtopvang Stichting Stoelenproject in Amsterdam. Meer informatie op www.pjramstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.