Bijgewerkt: 27 juni 2022

Jacqueline Koops met jongeren in de 'Glazen Kruiskerk'

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
19-03-2014

In de nacht van 5 op 6 april 2014 sluiten jongeren van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert zich een nacht op in de Kruiskerk. Onder het motto 'Glazen Kerk' willen zij geld ophalen voor de KNGF Geleidehonden, een doel dat zij zelf hebben uitgekozen.

Dat doen zij door allerlei klussen op te knappen, creatieve en lekkere producten te maken die zondagochtend worden verkocht en een ontbijtservice. Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) sluit op zaterdag 5 april om 16.00 uur de jongeren symbolisch op in de kerk. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, mee te doen of een klus te laten opknappen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops, lijsttrekker van ChristenUnie-Amstelveen


Een greep uit de activiteiten:

-Na de opsluiting om 16.00 uur is er een demonstratie van de KNGF met een blindengeleidehond. Deze demonstratie is zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk om te volgen. Na afloop van deze demonstratie is iedereen van harte welkom om in het eetcafé iets lekkers te komen eten en drinken.
-Vanaf 19.30 uur is het mogelijk om klussen aan te leveren, die de jongeren tegen een vergoeding opknappen. Ongepoetste schoenen, ongewassen auto’s, of ongelakte nagels; kom langs in de Kruiskerk. Ook is er dan een spellenconcours waar iedereen aan kan deelnemen.
-‘s Nachts maken de jongeren allerlei creatieve en lekkere producten die op zondagochtend voor 9.00 uur en na 11.30 uur te koop zijn, zoals kwartaart, versierde cakejes, bloembakjes en servies.
-Zondagochtend staat De Glazen Kerk Ontbijtservice voor u klaar. Vrijwilligers uit de kerk brengen de door jongeren gemaakte ontbijtjes op het gewenste tijdstip bij u thuis. Kijk voor nog veel meer informatie op www.pjramstelveen.nl De Glazen Kerk is afgeleid van het Glazen Huis van Serious Request, de actie van 3FM. U bent van harte welkom om langs te komen op 5 of 6 april in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a.

Programma:

-Demonstratie van een geleidehond + eigenaar. Leuk voor kinderen en volwassenen. Entree tegen vrije vergoeding (5 april 16.00 uur).
-Lekker eten in het Glazen Kerk Eetcafé. Op het menu staan pannenkoeken en tortilla's. Drink daarbij een heerlijke smoothie en eet als toetje ijs (5 april, 17.30-20.00 uur).
-Klussen die u te doen heeft, zoals de auto wassen, schoenen poetsen, nagels lakken, etc. (5 april 20.00-24.00 uur)
-Spellenparcours, rad van avontuur, ijs eten, smoothies drinken (5 april, 20.00-24.00 uur)
-Cupcakes versieren (5 april, 20.00 - 24.00 uur)
-Ontbijtje van de ontbijtservice (opgeven: uiterlijk 5 april 18.00 uur, ontbijtjes worden zondagochtend bezorgd)
-Markt van zelfgemaakte producten (6 april, 9.00-10.00 uur en 11.15-12.00 uur)
-Oude mobieltjes inleveren (doorlopend)
-Doneren via de brievenbus (doorlopend)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.