Bijgewerkt: 8 december 2021

Jacqueline Koops stopt tijdelijk door coronabesmetting

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Heerde
04-09-2020

Burgemeester Jacqueline Koops van de gemeente Heerde legt haar functie neer, omdat ze moet revalideren van het coronavirus en onvoldoende conditie heeft om haar functie goed uit te kunnen oefenen. Ze bedankt alle inwoners van Heerde voor het vertrouwen dat ze in haar hebben gesteld en de zeer plezierige contacten die ze heeft gehad -meldt in een bericht de gemeente Heerde.

Half maart 2020 werd burgemeester Koops getroffen door het coronavirus. Eind april ging ze weer voorzichtig aan het werk en in juni werkte ze weer voltijds. Maar enkele dagen later kreeg ze enorme terugslag en begon een intensief revalidatietraject. Inmiddels is duidelijk geworden dat haar conditie nog steeds onvoldoende is om haar taken te hervatten en dat het de verwachting is, dat dit nog minstens een half jaar zal duren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen op 4 december 2014 in de raadzaal van Amstelveen. Jacqueline Koops-Scheele (1970) is een juriste en politica van de ChristenUnie. Sinds 1 februari 2019 is zij burgemeester van de gemeente Heerde. Van 2006 tot 2010 was Koops-Scheele namens ChristenUnie actief als raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amstelveen als eenmansfractie. Van 2010 tot 2014 was ze actief als wethouder en tot 2015 opnieuw als raadslid en fractievoorzitter. Van 2015 tot 2018 was ze wethouder in de gemeente Stichtse Vecht


Omdat de gemeente Heerde voor grote uitdagingen staat, waar langdurige en krachtige inzet voor nodig is, heeft ze besloten af te treden. In haar ontslagbrief aan de gemeenteraad schrijft ze: 'Na een zorgvuldige en moeilijke afweging heb ik besloten dat het in het belang van de inwoners van de mooie gemeente Heerde is, dat ik terugtreed en plaats maak voor iemand anders. Met pijn in het hart deel ik u dan ook mede dat ik mijn functie neerleg en de minister zal verzoeken mij ontslag te verlenen.'

Dank aan inwoners. Burgemeester Koops trad in februari 2019 aan als burgemeester. Ze kijkt terug op een fantastische tijd, met vele kennismakingen en activiteiten, waar ze bij werd betrokken, en memoreert in de brief aan de gemeenteraad dat ze de gemeente Heerde en haar inwoners heeft leren kennen als een hechte en hartelijke gemeenschap, waar mensen naar elkaar omkijken en zich zeer betrokken voelen bij hun omgeving. Ze voelde zich hier thuis en gewaardeerd. Ze eindigt haar ontslagbrief dan ook als volgt: 'Graag dank ik de inwoners van Heerde voor het vertrouwen en de zeer plezierige contacten en wens hen en uw gemeente alle goeds toe.' Volgens de media in de regio Gelderland werd de gemeente Heerde zwaar door de coronabesmettingen getroffen, want ongeveer 60-80 mensen werden ernstig ziek door het virus en overleden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.