Bijgewerkt: 31 maart 2023

Jan Akkerman met zijn jubileumshow WALK OF MY LIFE in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
30-03-2022

Zelfs voor een van de allerbeste gitaristen van de wereld staat de tijd niet stil. Op 24 december 2021 werd Jan Akkerman 75 jaar ! Het bereiken van deze toch wel respectabele leeftijd moet natuurlijk gevierd worden.

Met de Walk Of My Life Tour zal de gitaargrootmeester samen met zijn meer dan voortreffelijke band - Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas) - de zalen in het vaderlandse clubcircuit en festivals aandoen. De vocalen worden verzorgd door Phil Bee (winnaar van The Voice Senior 2021).

In 1973 werd Jan Akkerman door de lezers van het Britse muziekblad Melody Maker tot de Beste Gitarist ter Wereld verkozen . Deze blijk van erkenning bracht hem wereldroem. De eigenzinnige Amsterdammer is echter nooit op zijn lauweren gaan rusten ,maar bleef zich verder ontwikkelen ,met als resultaat 30 zeer gevarieerde soloplaten in allerlei muziekstijlen . Ook 'Live ' geniet het publiek over de hele wereld nog steeds van zijn sublieme techniek, zijn unieke gevoel voor timing en harmonie en zijn vermogen om jazz, rock, blues, dance en klassieke muziek, schijnbaar achteloos te combineren .In de jubileumshow WALK OF MY LIFE staan Jan Akkerman en zijn lange muzikale loopbaan van zo'n 60 jaar centraal. Van de songs van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters en Brainbox , de wereldhits van Focus tot de solostukken van zijn laatste album 'Close Beauty ' (2019) . Hoogtepunten uit zijn imposante internationale carrière met de nog altijd weergaloze Jan Akkerman als middelpunt ! Tijd en locatie: zaterdag 2 april 2022 in P60 voorverkoop € 20.00. Avondkassa: € 22.50 Zaal open 20:00 Aanvang 21:00. Kaarten hier. Stadsplein 100a, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.