Bijgewerkt: 4 december 2022

Jan Modaal heeft ook recht op sociale huur

Nieuws -> Informatief

Bron: Nederlandse Woonbond
29-09-2011

Het TV-programma VARA Ombudsman vraagt in haar uitzendingen van vrijdag 30 september en vrijdag 7 oktober 2011 aandacht voor de situatie van mensen die te weinig verdienen voor een huurhuis in de vrije sector, of een koopwoning, maar die sinds 1 januari ook niet meer sociaal mogen huren. Wie iets meer verdient dan de inkomensgrens van 33.614 euro kan op de woningmarkt geen kant meer op. Anno 2011 telt Jan Modaal niet meer mee in de volkshuisvesting.

Omdat u een van de ruim 3.000 melders bent die via het meldpunt www.ikwilookwonen.nl heeft laten weten dat u ook door de inkomensgrens van 33.614 euro tussen wal en schip bent geraakt denken wij, dat u deze uitzendingen niet wilt missen.

De Woonbond heeft er veel aan gedaan om de gevolgen van dit nieuwe beleid onder de aandacht te brengen van de politiek. Mede daardoor is er nu in de Tweede Kamer voldoende steun voor een hogere inkomensgrens. Eind juni nam de Tweede Kamer een motie aan, waarmee minister Donner wordt opgeroepen om aan de Europese Commissie in Brussel uit te leggen dat de inkomensgrens voor Nederland te laag is.

DonnerVARA  Amstelveen
(Bron Woonbond - 2011)

De VARA actieposter


Omdat hij weigert deze motie uit te voeren hebben leden van de Tweede Kamer om een Algemeen Overleg gevraagd. Dat vindt volgende week plaats. Verschillende andere aangenomen moties over de inkomensgrens worden dan ook besproken.

De Ombudsman gaat volgende week met een aantal gedupeerde huurders naar Den Haag om minister Donner te ontmoeten. In de uitzending van 7 oktober ziet u daar een verslag van. De Ombudsman heeft ook een actieposter gemaakt waar we graag uw aandacht voor vragen. `Donner wakker worden. Ook Jan Modaal heeft recht op sociale huur.´

Aan u willen we vragen

1. Download en verspreid de VARA actieposter. Hang de poster op een opvallende plaats op. 2. Kijk naar de uitzendingen van 30 september en 7 oktober. (20.50 uur op Nederland 2)

Nieuwsgierig naar meer achtergronden? In ons actiedossier op woonbond.nl leest u meer. Verhalen van woningzoekenden leest u op www.ikwilookwonen.nl, het meldpunt van de Woonbond voor gedupeerden van de inkomensgrens.

Met vriendelijke groet, namens de Nederlandse Woonbond, Hans Roseboom, communicatieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.