Bijgewerkt: 18 mei 2024

Jan van Zanen is officieel herbenoemd tot burgemeester

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2011

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland heeft het Koninklijk Besluit bekend gemaakt, waarbij Jan van Zanen officieel is herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Amstelveen.

Eerder adviseerde de gemeenteraad de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties al tot herbenoeming over te gaan. De beëdiging door de commissaris van de Koningin vindt plaats op 21 juni 2011 in het provinciehuis te Haarlem. 1 juli 2011 gaat de nieuwe termijn in.

Van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen in de raadzaal


Jan van Zanen is geboren in 1961 en bracht zijn jeugd door in Edam-Volendam. Na het Gymnasium voltooide hij zijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan Cornell University Law School in Ithaca, New York, USA. Zijn dienstplicht vervulde Van Zanen als reserve-officier bij de Koninklijke Luchtmacht.

Daarna ging hij onder meer aan het werk als bestuurs- en directiesecretaris bij een landelijke ondernemingsvereniging. Begin 1998 werd Van Zanen wethouder financiën, economische zaken, openbare ruimte en monumenten in Utrecht. In de periode 2003 - 2008 was hij landelijk voorzitter van de VVD. Sinds juli 2005 is Van Zanen burgemeester van Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.