Bijgewerkt: 25 juni 2022

Japan Tobacco International vestigt zich in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2013

JTI (Japan Tobacco International) heeft voor haar hoofdkantoor in Nederland een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 3400 m² kantoorruimte aan de Bella Donna 4 te Amstelveen. Op een unieke groene plek in Amstelveen zijn twee oude gebouwen stijlvol en milieuvriendelijk gerenoveerd tot een modern kantoor: Bella Donna, vernoemd naar de straat, waaraan het ligt.

belladonna Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Belladonna 2-4 in Amstelveen op 23 september 2013 is nog helemaal leeg


Amstelveners kennen een van de gebouwen nog als het ‘Wella’ gebouw. De architecten van Benthem Crouwel hebben de groene ligging als uitgangspunt genomen bij het plan voor duurzame herontwikkeling van het gebouw. De ruimtelijke werking van hoge plafonds is gecombineerd met energiezuinige klimaatinstallaties. In de glazen gevels zit een soort kartelvorm, waar de dichte zijden zo geplaatst zijn, dat de impact van de zon verminderd wordt.

Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van warmte-koude opslag, zonne-energie en vloerverwarming en koeling. Dit zorgt behalve voor lage energielasten ook voor een aangename werkomgeving. Het gebouw heeft het GreenCalc + A-label ontvangen en een groenverklaring van Agentschap NL

Wethouder van Duurzaamheid en van Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): “Wij zijn als gemeente bijzonder tevreden over de renovatie van de gebouwen. Het unieke architectonische ontwerp van de panden is in tact gebleven en toch hebben er grote veranderingen plaats gevonden.

belladonna Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het voormalige 'Wella' gebouw aan Belladonna 2-4 in Amstelveen vanaf het Zwarte Pad bruggetje gefotografeerd


Hierdoor is het gebouw nu bijzonder energiezuinig. Ik ben blij, dat JTI na Nestlé en Huawei nu al het derde grote bedrijf is, dat zich in korte tijd in Amstelveen heeft gevestigd. Dit is natuurlijk zeer goed voor de werkgelegenheid.”

“JTI, als één van de leidende tabaksfabrikanten in de wereld, investeert in de toekomst door haar huidige en toekomstige medewerkers een inspirerende omgeving te bieden met een duurzame herontwikkeling van het kantoorgebouw en design,” aldus de General Manager Martyn Griffiths.

Tabaksfabrikant JTI heeft zijn internationale hoofdkantoor in het Zwitserse Genève en vestigingen in meer dan 73 landen. Het kantoor in Amstelveen is samen met het kantoor te Strombeek in België mede verantwoordelijk voor de markt in de Benelux. Er werken op dit moment circa 120 mensen. JTI heeft in 2013 het predicaat ‘Top Employer Europe’ ontvangen.

belladonna Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Van drie foto's samengestelde panorama foto van het gebouw aan Belladonna 2-4. Het totaal vernieuwde en gemoderniseerde gebouw ziet er super mooi uit en de rustige omgeving is een groene oase van Amstelveen naast de Pauluskerk


Japan Tobacco International

JTI - Japan Tobacco International is de internationale divisie tabak van Japan Tobacco, een toonaangevende internationale tabaksfabrikant/producent. Het bedrijf is gevestigd in Genève, en verkoopt zijn merken in 120 landen.

Vanaf 2011 werkten er bij GTI ongeveer 25.000 mensen over de hele wereld in 90 kantoren, 24 fabrieken (productie van sigaretten), 6 research & development centers en 5 tabak verwerkingsinstallaties. Pierre de Labouchere is de president en CEO en Mutsuo Iwai is de Executive Vice President en Deputy CEO.

JTI werd gevormd in 1999, toen Japan Tobacco Inc is gekocht, voor USD 7,8 miljard, door het internationale tabaksbedrijf, de Amerikaanse RJ Reynolds.

In 2007, Gallaher Group, een FTSE 100 bedrijf, ('footsie', is a share index of the 100 companies listed on the London Stock Exchange) werd overgenomen door Japan Tobacco Inc voor GBP 9,4 miljard. Op het moment, dit was de grootste buitenlandse overname door een Japans bedrijf.

In 2009 werd de JT Groep gedeeltelijk verworven door het wereldwijde bedrijf van Tribac Leaf Limited (een bedrijf, dat tabak in Afrika verhandelt), evenals twee Braziliaanse bedrijven die actief zijn in het tabaks bedrijfsleven, Kannenberg en KBH & C. In hetzelfde jaar heeft de JT Groep ook GTI Leaf Services opgezet, een joint venture met twee leveranciers in de VS -. Hail & Cotton Inc en JEB International.

In het andere deel van het pand onder Bella Donna nr. 2, komt ProWinko, een private belegger die in 1990 is opgericht. Hun portefeuille bestaat vrijwel uitsluitend uit hoogwaardige winkelpanden op A1 locaties in de grote steden. Daarbij richt ProWinko zich vooral op de Benelux landen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.