Bijgewerkt: 28 maart 2024

Jazz evenement Sprankel in ANNA Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Jacobine van den Hoek
17-08-2021

Op zondag 29 augustus 2021 organiseren het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland het derde en laatste evenementen onder de naam Sprankel. Op de dag, waarop de afgelopen jaren Jazz in het Dorp plaatsvond, komen literatuur en jazz samen in een intieme setting in de Annakerk in Amstelveen. JUUZZ treedt samen met Jazzy Request op en Gertrude Hoogendoorn en Jacobine van den Hoek gaan in gesprek met bestsellerauteur Alex Boogers over muziek.



Bestsellerauteur Alex Boogers vertelt aan de hand van zijn boeken over jazz en hoe belangrijk muziek voor hem is. Hij vertelt hoe hij muziek heeft verwerkt in zijn boeken, leest voor en neemt je mee in hoe muziek een inspiratie is voor zijn verhalen. De auteur debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het Boek Estee en won in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en Libris Literatuurprijs met zijn roman Alleen met de Goden.

Speciaal voor Sprankel hebben JUUZZ en Jazzy Request hun krachten gebundeld. JUUZZ zingt jazzstandards in de stijl van de zwoele jaren ’50, waarin iconen als Julie Londen, Ella Fitzgerald en Billie Holiday hoogtij vierden. Met haar stem voert ze je mee naar een tijd, ver achter ons. Jazzy Request speelt achtergrondmuziek met jazzstandards, variërend van swing to bossanova’s en ballads. Het swingende jazztrio wordt gevormd door Frans van de Vijver (piano), Jeroen Heijne (contrabas) en Wim van Sante (saxofoon).



ANNA Amstelveen, de Annakerk, is een voormalige kerk uit 1927. Door de intieme sfeer voelt de ruime kerk aan als een gezellige huiskamer. De middag zal worden opgeluisterd met het improvisatietrio Jazzy Ladies, zij zullen de bezoekers voorzien van humor en wellicht vertellen ze nog iets over het Naeckte Brouwers bier dat geschonken wordt in ANNA. Na afloop signeert Alex Boogers boeken die door Boekhandel Venstra te koop worden aangeboden.

Aanmelden. Vanwege beperkte plaatsen is aanmelden verplicht, dus meld je snel aan! TIP: Bekijk hier het Facebook evenement om als eerste op de hoogte te zijn van updates, wijzigingen in het programma en leuke extra’s!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.