Bijgewerkt: 23 maart 2023

Jazz in het Dorp maakt programma 2015 bekend!

Nieuws -> Informatief

Bron: Sander Mager
26-07-2015

Met nog minder dan een maand te gaan tot de tweede editie van Jazz in het Dorp op zondag 23 augustus 2015, maakt de organisatie het programma bekend. Van intieme duo’s tot een bigband, van klassieke jazz tot stevige funk en van jong tot oud: het Oude Dorp belooft te gaan swingen als nooit tevoren met een keur aan lokale en regionale musici.

Zes podia

Verschillende enthousiaste Amstelveense bedrijven adopteerden een podium en zo zullen 23 augustus weer veel lokale en regionale talenten schitteren op het Van Poelgeestpodium, Van Kerkwijk podium, AH van der Linden podium, Mittelmeijer podium, Millenaar podium en Oma Bob’s podium.

‘Het moet vooral een festival door Amstelveners, voor Amstelveners blijven, net zoals vorig jaar. We hebben ontzettend veel aanmeldingen van enthousiaste muzikanten, bands, zangers en zangeressen en gezelschappen ontvangen, in Amstelveen schuilt enorm veel talent. Uit alle aanmeldingen hebben we geprobeerd een afwisselende mix van muziekstijlen te kiezen. Van jong talent tot lokale helden en regionale toppers, want sommige aanmeldingen uit onze omringende gemeenten waren té goed om te laten lopen’, aldus Sander Mager van het organisatiecomité.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tafels op de straten en enorme drukte in het Oude Dorp tijdens het eerste openlucht jazzfestival op 24 augustus 2014 in Amstelveen


Jong lokaal talent

Jazz in het Dorp wil jonge, veelbelovende musici een podium bieden en ook jongere bezoekers laten zien, dat jazz swingt. Daarom start Jazz in het Dorp om 12 uur op het Dorpsplein met een optreden van The Voice Factory, de zangschool voor kinderen in Amstelveen. Ook de jonge, talentvolle jazzcombinaties The Shepherds, Trio LUX, en het JuniorJazzCollege Quintet geven acte de presence met een frisse kijk op jazz.

Lokale helden

Verschillende lokale toppers van vorig jaar zullen wegens groot succes ook dit jaar weer terugkeren op het podium. Katelijne van Otterloo, Taek, Blank & Frank, Elsie Nouvel, SuperTrio, Bastiaan Mulder, het Bordeaux Quartet en het veelgeprezen Diederik Ruisch Quintet; ze zijn er allemaal. The Bluestone zorgt weer voor heerlijke stevige Blues. Het is jammer, dat de Dorpsstraat geen dak heeft, anders ging het eraf!

Naast bekende namen, zullen ook veel nieuwe artiesten het podium betreden. De tienmansformatie Cool Dawn blaast met zes blazers nieuw leven in de West Coast Jazz van de jaren vijftig. En waar het Trio Mark Wanninkhof kiest voor klassieke jazz, brengen de Jambirds - voor vaste gasten van Café Thijs geen onbekenden - swingende Jazz, Latin en Funk. A Case of Us, bestaande uit pianist Ronald Fransen (pianotechnicus bij Van Kerkwijk Piano’s) en zangeres Daphne Allard brengen heerlijke jazzstandards ten gehore. Ook zullen zij – niet iedereen is immers in staat om naar het dorp te komen – na Jazz in het Dorp een optreden verzorgen in Huis Aan de Poel.

Foto Amstelveen
(Foto Lenny Oosterwijk - 2015)

Thom Hoorweg, funk/soulzanger


Regionale toppers

Verschillende regionale toppers waren té goed om te laten lopen. Zo zetten de zes muzikanten van PortoNova samen een dijk van een sound neer: authentiek en toch modern: vol jazz, groove en dance. De energieke swingende 7-mans band Leo’s Drugstore brengt een bijzonder eigen geluid en repertoire en is met hun aanstekelijke swingende muziekmix van latin, funk en jazz een bekende naam in de jazzwereld. Ook CoolBlenz brengt een spetterende set van cool funky jazz. Ritmundo, een wereld vol swingende ritmes en pakkende melodieën, deed vorig jarig het Dorpsplein al swingen en zorgde voor veel voetjes van de vloer. En ook de soulfull urban jazz van NodNow zal dit jaar weer niet ontbreken.

Slotact

Als slotact treedt Thom Hoorweg op het Oma Bob’s podium op bij het Grand Café. Dit Radio 6 Jazz & Soultalent brengt swingende Soul-flavoured Neofunk met een stevige Jazzy bite. Misschien zag je hem al eens bij DWDD. Een optreden dat je beslist niet mag missen!

Jazz in het Dorp wordt op zondag 23 augustus gehouden in het Oude Dorp van Amstelveen. Het festival begint om 12:00 uur en sluit om 21:00 uur spetterend af. De toegang is gratis! Voor meer informatie over Jazz in het Dorp en het programma, kijk op: http://www.jazzinhetdorp.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.