Bijgewerkt: 19 april 2024

Jazz op Wester-Amstel start met Fleurine op 4 september 2022

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Søren Ludvig Movig
18-08-2022

Wester-Amstel biedt het komend seizoen iedere eerste zondag van de maand het podium aan gerenommeerde en opkomende jazz-musici. Wij starten met vier vocalisten, ieder met een eigen, kenmerkend repertoire.

De concerten worden georganiseerd door onze vrijwilligers, in nauwe samenwerking met de Beroepsvereniging Improviserende Musici (BIM) die haar 50-jarig jubileum viert. Met deze programmering wordt de traditie van hoogwaardige en tegelijkertijd intieme concerten op Wester-Amstel weer in ere hersteld. Alle optredens starten op de vertrouwde zondagmiddag om 15:00.

Foto Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2022)

De flyer van de jazzconcerten op Wester-Amstel


Het eerste optreden op zondag 4 september 2022 is van Fleurine Elizabeth Verloop. Zij is zangeres, componiste, tekstschrijfster en autoriteit op het gebied van Braziliaanse muziek. Zij heeft een toegewijde internationale aanhang verworven voor haar "warme, omhullende geluid en zachte ritmische drive" (Los Angeles Times) en haar "sluwe stem van vocale tovenarij" (JazzTimes). Zij  werd de eerste zangeres die de teksten van de legendarische Chico Buarque in het Engels mocht vertalen voor haar betoverende Sunnyside release San Francisco uit 2008. Haar album ‘Brazilian Dream’ werd in 2019 genomineerd voor een Edison. De in Nederland geboren, in Portugal opgegroeide polyglot, woonde de afgelopen 20 jaar in de VS. Nu is zij onze buurvrouw. U kunt meer over haar lezen op haar website.

Foto Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2022)

Het eerste optreden op zondag 4 september 2022 is van Fleurine Elizabeth Verloop


Kaarten voor alle optredens kosten 15 euro per stuk. Onze Vrienden betalen een gereduceerd tarief van 12.50 euro. Kaartverkoop vindt uitsluitend plaats via www.billetto.nl. U vult bij de zoekterm 'Wester-Amstel' in. U kunt ook de directe link gebruiken, onder aan deze pagina. Wij hopen dat u ons enthousiasme voor deze concerten met ons deelt en u weer op Wester-Amstel te mogen begroeten! Adres: Wester-Amstel Amsteldijk Noord 55, 1183 TE Amstelveen

Namens de Vrienden van Wester-Amstel, Søren Ludvig Movig voorzitter



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.