Bijgewerkt: 30 april 2024

Jazz zangeres Hanny Veenstra zingt in P60

Nieuws -> P60

Bron: Poppodium P60
15-04-2024

Hanny Veenstra, Jazz zangeres, nam op 60-jarige leeftijd een drastisch besluit: ze wilde een nieuw pad inslaan. Na het bestuderen van Jungiaanse psychologie en vele jaren toewijding aan zelfhulpgroepen voor mensen met chronische pijn, gevolgd door een tumultueuze periode bij slachtofferhulp, besefte ze dat het tijd was voor plezierige bezigheden.

Haar gedachten richtten zich op (jazz) zingen. Onder begeleiding van  ervaren leraren zoals Dennis Kivit, Sylvie Lane en Greetje Kaufeld,  onderging ze zanglessen. Jarenlang trad ze op met haar eigen  Jazzcombo en bracht in 2008 haar eigen CD 'All the way' uit. Ondanks de teleurstellende diagnose van Alzheimer in 2022, heeft ze  haar passie voor zingen niet opgegeven. Tegenwoordig verzorgt ze belangeloos optredens voor met name leeftijdgenoten.

Amstelveen
(Bron: Poppodium P60)

Hanny Veenstra

My Generation
My Generation is een samenwerking tussen zorgorganisatie Amstelring en een cultuurinstelling (Poppodium P60). Samen organiseren zij activiteiten met een krachtige boodschap: achter de geraniums vandaan komen en volop genieten van het leven, ongeacht je leeftijd of kwetsbaarheid. My Generation gaat over het doorbreken van het stereotiepe beeldvorming rond ouderdom en het bewijzen dat het nooit te laat is om nieuwe avonturen aan te gaan of nieuwe passies te ontdekken. Naast activiteiten zoals muziekmiddagen en workshops is er het Rockkoor My Generation en verschillende bands. Momenteel is My Generation actief in Hoofddorp (Cpunt), Amstelveen (P60) en Haarlem (Het Badhuis). In Amstelveen organiseren zij een cultureel programma waaronder een maandelijks muziekevenement en de wekelijkse koor repetities van het Rockkoor My Generation Amstelveen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig, iedereen kan zich aansluiten zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer! Het Muziekcafé is gratis, de koor repetities kosten €4,00 per keer. Meer weten? Neem dan contact op via mygeneration@amstelring.nl of telnr 06 14646643 (Misha de Jong).


Amstelveen
(Bron: Poppodium P60)

Hanny Veenstra zingt op dinsdag 7 mei, aanvang 15.00 (zaal open 14.30)
Poppodium P60, Stadsplein 100a, Amstelveen
Toegang gratis




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.