Bijgewerkt: 5 maart 2024

Jeugdbrandweer Amstelveen niet door naar halve finale

Nieuws -> Brandweer

Bron: Jeugdbrandweer Amstelveen
22-05-2011

Op zaterdag 21 mei 2011 speelden twee teams van Jeugdbrandweer Amstelveen de Landelijke wedstrijden in Westerschouwen. Beide teams zijn niet door gegaan naar de halve finales.

De Jeugdbrandweer van Amstelveen afgereisd naar Westerschouwen (Zeeland) om deel te nemen aan de landelijke selectiewedstrijden. Rond tien uur werd er op de kazerne in Amstelveen verzameld om daarna gezamenlijk naar het zuiden te rijden. Daar kwamen ze rond half één aan.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

Leden van de Jeugdbrandweer Amstelveen in Westerschouwen


Om kwart over twee was het de beurt aan de Junioren (12 t/m 15 jaar) om te laten zien, wat ze konden. Zij kregen het scenario van een brand in een werkplaats voor hun kiezen. De ploeg begon de inzet goed, maar zette de eerste straal op de verkeerde plaats in. Toch is de 'brand' uiteindelijk geblust en heeft de ploeg een goede oefening gedraaid.

Voor veel van de leden was het hun eerste wedstrijd op landelijk niveau, extra spannend dus. Nu duidelijk is wat het niveau op die wedstrijden is zijn ze er van overtuigd dat het volgend jaar beter gaat. Een uur later was het de beurt aan de Aspiranten (16 tot 18 jaar) die voor het eerst (in deze formatie) Hoge Druk speelden.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

De Jeugdbrandweer Amstelveen in actie


Na de gebruikelijke formaliteiten zette de autospuit zich in beweging richting het object. Onderweg werd de melding 'Assistentie politie' doorgegeven. De politie had een joyrider aangetroffen die tegen een gebouw was aangereden. Door deze melding was de ploeg al lichtelijk gedesoriënteerd.

Bij aankomst was er zoveel tegelijk dat moest gebeuren, dat er te snel besloten is om de autospuit neer te zetten en gereed te gaan maken. Vanaf die plek bleek het later namelijk niet mogelijk om de brand in het gebouw te blussen, omdat de straal te kort was. Afgezien van deze stap is er een goede wedstrijd gedraaid. Helaas hebben ze de brand niet kunnen blussen en moest er worden ingepakt zonder, dat de uitbreiding van de brand bereikt was.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

Groepsfoto van de leden van de Jeugdbrandweer Amstelveen


Tijdens de prijsuitreiking werd het vermoeden, dat men al had, bevestigd: de beide teams zijn niet door naar de halve finales. De Aspiranten werden met één punt verschil laatste (van de 12), de Junioren werden één-na-laatste (van de 12). Aankomende dinsdag zal er gekeken worden hoe de fouten van dit jaar ervoor kunnen zorgen, dat het volgend jaar beter zal gaan. Het waren in ieder geval twee goede oefeningen!

Jeugdbrandweer AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.