Bijgewerkt: 28 maart 2024

John van den Heuvel neemt eerste exemplaar 'Meedogenloos' in ontvangst

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
22-03-2015

Op dinsdag 24 maart 2105 wordt het eerste exemplaar van 'Meedogenloos' aan misdaadverslaggever John van den Heuvel overhandigd. Meedogenloos, de nu al veelbesproken nieuwe jeugdthriller van Natasza Tardio, speelt in op het actuele thema Syrië en de terreurbeweging ISIS. De boekpresentatie vindt plaats om 14.30 uur bij Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen.

Meedogenloos

Wanneer de 15-jarige Isra plotseling spoorloos verdwijnt, laat ze haar familie en beste vrienden Lieke en Lukas verbijsterd achter. Lieke denkt, dat Isra is ontvoerd door haar vriend Mo, maar de politie is daar niet zo zeker van. Zij ontdekken namelijk dat Isra samen met Mo op het vliegtuig is gestapt om vanuit Düsseldorf richting Hatay te vliegen: een bekende route voor Syrië-gangers die zich willen aansluiten bij de terreurbeweging ISIS.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

De omslag van het boek: 'Meedogenloos'


Wat is er gebeurd? Heeft Mo iets te maken met Isra’s verdwijning, of is Isra toch vrijwillig naar Syrië vertrokken? En kunnen Lieke en Lukas haar met hulp van misdaadjournalist Simon van der Pol opsporen en terugbrengen naar Nederland? Zullen zij hun vriendin ooit terugzien?

Natasza Tardio schrijft als freelance redacteur en -journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften, bladen en websites. Zij debuteerde in 2012 als Young Adult-schrijver met de jeugdthriller Moordvrienden, waarmee ze de Jonge Jury Debuutprijs 2014 won. In april 2014 kwam haar tweede jeugdthriller Onzichtbaar uit bij uitgeverij Kluitman.

‘Natasza Tadio heeft een zesde zintuig voor misdaad. Meedogenloos is een gedurfde thriller over IS-strijders die in Nederland geworven worden en door de onverwachte twist aan het eind een echte Tardio te noemen.’ – Ronneke van der Genugten,  DE TELEGRAAF. ‘Spannend, actueel en verontrustend. De rauwe werkelijkheid van de tijd waarin we leven, verpakt in een toegankelijke jeugdthriller.’ – Willem-Jan Bloem, redacteur EENVANDAAG. ‘Griezelig actueel, met een volkomen onverwachte ontknoping, die de lezer diep zal raken.’ – LINDA JANSMA, auteur van onder andere Doelwit en Vrij Spel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.