Bijgewerkt: 29 november 2022

Johnson & Johnson verklaring over het COVID-19 vaccin

Nieuws -> Informatief

Bron: Johnson & Johnson
14-04-2021

NEW BRUNSWICK, N.J., 13 april 2021- De veiligheid en het welzijn van de mensen die onze producten gebruiken is onze nummer één prioriteit. We zijn op de hoogte van een uiterst zeldzame aandoening, waarbij mensen bloedstolsels krijgen in combinatie met lage bloedplaatjes bij een klein aantal personen die ons COVID-19-vaccin hebben gekregen – meldt het bedrijf in een bericht.

De Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA) onderzoeken gegevens over 6 gemelde gevallen in de VS op een totaal van meer dan 6,8 miljoen toegediende doses. Uit overvloedige voorzichtigheid hebben de CDC en de FDA een pauze in het gebruik van ons vaccin aanbevolen.Bovendien hebben we deze gevallen met de Europese gezondheidsautoriteiten besproken. We hebben de beslissing genomen om de uitrol van ons vaccin in Europa proactief uit te stellen en de vaccinaties in alle klinische studies met het Janssen COVID-19-vaccin te pauzeren terwijl we de richtlijnen voor onderzoekers en deelnemers bijwerken. We hebben nauw samengewerkt met medische deskundigen en gezondheidsautoriteiten, en we zijn sterk voorstander van de open communicatie van deze informatie aan professionals in de gezondheidszorg en het publiek.

De CDC en FDA hebben informatie beschikbaar gesteld over de juiste herkenning en behandeling vanwege de unieke behandeling die bij dit type bloedstolsel vereist is. De gezondheidsautoriteiten adviseren dat mensen die ons COVID-19-vaccin hebben ontvangen en binnen drie weken na de vaccinatie ernstige hoofdpijn, buikpijn, pijn in de benen of kortademigheid ontwikkelen, contact opnemen met hun zorgverlener. Voor meer informatie over het Janssen COVID-19-vaccin, klik hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.