Bijgewerkt: 5 december 2022

Jointsfabriek in woning aan de Fideliolaan in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-02-2020

Op vrijdag 7 februari 2020 heeft Tjapko Poppens de burgemeester van Amstelveen een woning laten sluiten aan de Fideliolaan. Het pand werd gebruikt voor de productie en distributie van joints. Dit is in strijd met de Opiumwet (Wet Damocles). Op 7 februari stelde de politie vast dat de woning werd gebruikt voor de productie en distributie van joints. De politie heeft het pand onmiddellijk ontruimd. Diezelfde dag besloot de burgemeester het pand te sluiten. Komende drie maanden is het verboden de woning te betreden.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2020)

Een jonge vrouw die een joint rookt in Amsterdam in 2014


Met de sluiting wil de gemeente drugsoverlast tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. Het produceren en distribueren van drugs is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Het bestrijden van ondermijning is een speerpunt van de gemeente Amstelveen.

Joint? Een joint is een opgerolde cannabis sigaret. Cannabis, ook wel bekend als marihuana is een psychoactieve drug van de Cannabisplant die gebruikt wordt voor medische of recreatieve doeleinden. Het primaire psychoactieve bestanddeel van cannabis is tetrahydrocannabinol (THC), een van de 483 bekende verbindingen in de plant, waaronder ten minste 65 andere cannabinoïdes. Cannabis kan worden gebruikt door te roken, te verdampen, in voedsel, of als een extract.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.