Bijgewerkt: 9 december 2022

Jong getalenteerde musicus begeleid door het Amstelveens Symfonie Orkest

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveens Symfonie Orkest
22-10-2015

Een jong talent en een gevestigd musicus voeren romantische muziek uit in Amstelveen begeleid door het Amstelveens Symfonie Orkest. Het jonge viooltalent Haejin Park speelt in november de ‘Sérénade Mélancolique’, opus 26 van Tsjaikovsky. Met dit bekende stuk roept Tsjaikovsky fantastische romantische gevoelens op. Haejin Park begon op haar 7de jaar met viool spelen. Zij werd al vroeg toegelaten op het Amsterdam Conservatorium. Haar talent bleef niet onopgemerkt gezien de diverse prijzen die ze won. Ook gevestigd talent Ian Spencer, bas zanger van de Dutch National Opera zingt een romantisch stuk van Tsjaikovsky: Gremin’s Aria uit Eugen Onegin, op. 24. Ian Spencer heeft in vele buitenlandse concertzalen en kathedralen gezongen onder andere in Duitsland, Italië, en Nederland, maar ook in het Witte Huis in de VS en het Vaticaan.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (Russisch: Пётр Ильич Чайковский) (1840 - 1893), was een Russische componist, dirigent, leraar, musicus en publieke figuur. Het wordt beschouwd als een van de grootste componisten in de geschiedenis van de muziek. Auteur van meer dan 80 werken, waaronder 10 opera's en drie balletten. Zijn portret is geschilderd door Nikolai Dmitriyevich Kuznetsov een Oekraïense schilder en kunst professor


Het Amstelveens Symfonie Orkest (AmSO) is een symfonieorkest, dat bestaat uit amateur musici afkomstig uit Amstelveen en omgeving. Het orkest is opgericht in 1976. Jaarlijks worden in het voorjaar en het najaar concerten gegeven in Amstelveen en omstreken. Sinds augustus 2014 wordt het AmSO geleid door dirigent Rutger van Leyden. Rutger heeft zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Zo trad hij op als gastdirigent in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Joegoslavië, Portugal, Polen, Japan en de VS en assisteerde hij Riccardo Chailly bij een aantal opera-uitvoeringen met het Concertgebouworkest. Naast de begeleiding van de solisten speelt het orkest de prachtige Tsjechische Suite, op. 39 en de Serenade voor blazers, op. 44 van Dvořák, maar ook de ontroerende Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ van Tsjaikovsky.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveens Symfonie Orkest - 2015)

Het Amstelveens Symfonie Orkest


Concerten: zondag 8 november 2015, 15:00 Hervormde Kerk, Kerkplein 13, Broek in Waterland en zaterdag 14 november 2015, 20:00 Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen. Toegang € 15,00 incl. consumptie, kinderen tot 12 jaar € 5,00. Groepsreductie vanaf 4 personen. Meer informatie en online kaartverkoop: www.amso-orkest.nl

Het Amstelveens Symfonie Orkest is opgericht op 28 januari 1976 door enkele initiatiefnemers van het voormalig Symfonieorkest "Schubert". Na Grzegorz Stasko (tot 1990), Saskia Boon (tot april 2013) en Hans Scheepers (tot november 2014) staat het orkest nu onder leiding van Rutger van Leyden.

Elk jaar worden in het voorjaar en in het najaar concerten gegeven in Amstelveen en omstreken. We spelen in kerken en concertzalen en in verpleeghuizen. De repetitie is elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in het gebouw van De Luwte, Wimbledonpark 361 in Amstelveen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.