Bijgewerkt: 1 februari 2023

Jong-talent concert in de Urbanuskerk te Nes aan de Amstel

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Vrienden Urbanuskerk Nes a/d Amstel
08-05-2014

Met veel plezier kondigen wij het Jong-talent concert in de St. Urbanuskerk in Nes a/d Amstel op zondag 25 mei 2014; aanvang 14.15 uur. Deze middag is een goede gelegenheid om de prachtige aan de Amstel gelegen neogotische kerk te bezoeken en tegelijkertijd naar een mooi concert te komen luisteren.

Door: Riko Adachi, piano; Alexander de Bie, orgel; Daniel Dahan, piano; Jikkemijn Dönszelmann, blokfluit; Bente Hendriks, viool; Lise Huyser, piano; Aya van Itterzon, piano; David Roos, piano; Gwyndolen Volkstedt, viool; Bezoek onze website www.vriendenurbanuskerknes.nl

Foto Amstelveen
(Bron Vrienden Urbanuskerk Nes a/d Amstel - 2014)

De flyer van het jong-talent concert in de St.Urbanuskerk te Nes aan de Amstel


De kerk is ontworpen door architect Jos Cuypers, zoon van de beroemde Nederlandse bouwmeester P.J. Cuypers; de bouw werd voltooid in 1891. Het interieur is rijk-gedecoreerd en bevat veel kunstschatten. Wij hopen u en vele anderen op het concert van 25 mei 2014 te mogen begroeten. Na het concert is er nog gelegenheid met elkaar een glas te drinken.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met: Joop Quint; tel. 020-6400149, of 0610387188; e-mail: org.cult.act@vriendenurbanuskerknes.nl Bezoek ook onze website www.vriendenurbanuskerknes.nl Adres: Amsteldijk Zuid 145 1189 VL Nes aan de Amstel

Programma

Jikkemijn Dönszelmann,       Engels Nagtegaeltje (met variaties) blokfluit van J. van Eyck. Partita 2 van G.Ph. Telemann, hierbij wordt zij begeleid op de piano door haar overgrootvader

Daniel Dahan, piano              Polonaise BWV 119 van J.S. Bach

Riko Adachi, piano                Etude Opus 10 nr. 5 van F. Chopin

Alexander de Bie, orgel         (nader te bepalen muziekstuk)

Lyse Huyser, piano                Nocturne Opus 9 nr. 2 van F. Chopin

Aya van Itterzon, piano         Arabeske in C major, op 18 (1838) van R. Schumann

Bente Hendriks en     Een speciaal door hun leraar Hans Gwyndolen Volkstedt, Scheepers geschreven stuk voor 2 violen en piano. Hans Scheepers begeleidt op de piano.

David Roos, piano                Sonate nr. 7 in C groot van W.A. Mozart

De toegang voor dit concert is voor iedereen gratis. Een vrijwillige bijdrage kunt u na afloop van het concert deponeren in de collectemand.

Onze volgende concerten in 2014 zijn:

6 juli 2014                  Mitsuko Surawatari, piano en Rik Huls, klarinet.

28 september 2014     Blaasoktet Septentriones

26 oktober 2014         Herman Rouw en Wilma Broere, piano 4-handig en solo

21 december 2014      Kerstconcert door Kamerkoor Musica Amsterdam

Alle concerten beginnen om 14.15 uur en duren ongeveer één uur tenzij anders vermeld. Raadpleeg voor eventuele wijzigingen de website www.vriendenurbanuskerknes.nl en let op de aankondiging/advertentie in de plaatselijke media.

De toegangsprijs voor de concerten bedraagt  € 10.-- per persoon (kinderen gratis). Wij zijn op zoek naar (meerdere) donoren en sponsoren die onze concerten financieel willen ondersteunen. Graag willen wij de concerten blijven organiseren en goede musici en gezelschappen hiervoor contracteren. Ons doel is, dat met de opbrengst van de concerten kan worden bijgedragen aan het onderhoud en de instandhouding van deze zo fraaie kerk die bovendien een Rijksmonument is. Al uw steun blijft daarbij van het grootste belang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.