Bijgewerkt: 2 december 2023

Jonge ondernemers inspireren team scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: Sg. Panta Rhei
20-08-2015

Het docententeam van de bovenbouw van Panta Rhei had dinsdag 18 augustus 2015 een studiedag in een inspirerende omgeving. Panta Rhei was te gast bij B. Amsterdam in het oude IBM-gebouw in Amsterdam, waar innoverende bedrijven en startups hun werkplek hebben. Het programma was opgezet in samenwerking met Birgit Verbeek van Learnovate, die scholen begeleidt in innovatie. De docenten en enkele stafmedewerkers van Panta Rhei kregen de kans om door het gebouw te lopen om de sfeer van innovatie en creativiteit zelf te proeven. Jonge ondernemers deden hun verhaal en ideeën werden uitgewisseld. Het team van Panta Rhei deed veel inspiratie op.

In deze creatieve omgeving van B. Amsterdam werd ook nagedacht over de vernieuwing van de beroepsgerichte opleidingen. Landelijk worden de programma’s van deze opleidingen vereenvoudigd, verduidelijkt en geactualiseerd. Panta Rhei zet er met de vernieuwde programma’s hoog op in, dat jongeren vaardigheden ontwikkelen die hen succesvol maken in het mbo en als toekomstig beroepsbeoefenaar.

Foto Amstelveen
(Foto Sg. Panta Rhei - 2015)

Het docententeam van de bovenbouw van Panta Rhei had dinsdag 18 augustus 2015 een studiedag in een inspirerende omgeving bij B. Amsterdam


Panta Rhei wil voor de ontwikkeling van de vernieuwde onderwijsprogramma’s van buiten naar binnen kijken. De inspiratie en praktische aanbevelingen van jonge ondernemers helpen bij het samenstellen van eigentijdse programma’s. Laat jongeren vooral ervaring opdoen met praktische opdrachten, was zo’n advies. Door ondernemend gedrag aan te leren, krijgen jongeren meer kansen om hun eigen toekomst te beïnvloeden. Door gemaakte fouten en feedback leren jongeren zichzelf kennen, hetgeen belangrijk is voor hun loopbaankeuze. Het docententeam verwerkt de opgedane inzichten bij het schrijven van de nieuwe programma’s.

De ondernemers hadden ook aanbevelingen voor het ontwikkeltraject, die bijdragen aan een praktische en eigentijdse insteek. In 2016 starten de nieuwe programma’s voor het derde leerjaar en in 2017 worden de eerste diploma’s nieuwe stijl uitgereikt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.