Bijgewerkt: 18 mei 2024

Jongeren aan het werk door Alliance for YOUth

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé Nederland
12-11-2016

Negen in Nederland gevestigde bedrijven bundelen hun krachten om jongeren te helpen op de arbeidsmarkt. Deze bedrijven, verenigd in de Alliance for YOUth, zijn Ardagh, Cargill, DS Smith, EY, IBM, Linkedin, Manpower, Nestlé en Randstad. Dit maakte de Alliance bekend op het ROC van Amsterdam College Zuidoost, één van de MBO scholen in Nederland waar op 11 november 2016 meer dan honderd medewerkers sollicitatietrainingen gaven aan honderden leerlingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De heer Marc-Aurel Boersch de CEO van Nestlé Nederland, ontvangt persoonlijk de Amstelveense delegatie en Johan Remkes de commissaris van de Provincie Noord-Holland voor de deur van zijn hoofdkantoor op 9 oktober 2015 in Amstelveen


De Alliance for YOUth partners bieden de komende drie jaar 7.500 werk- en stagemogelijkheden voor jongeren aan. Daarnaast organiseert de Alliantie gezamenlijk sollicitatietrainingen waarbij medewerkers van de bedrijven langs verschillende scholen gaan om leerlingen tegelijkertijd te trainen en hen zo te helpen de arbeidsmarkt succesvol te betreden. Verder organiseren de partners van de Alliance sollicitatiebeurzen en social media workshops. Ook wordt er samengewerkt met lokale onderwijsinstellingen, worden er snuffelstages aan jongeren aangeboden en zijn er kennismakingsmomenten, waarbij middelbare scholieren kennis kunnen maken met het bedrijfsleven.

Foto Amstelveen
(Foto Hans Dirksen - 2016)

Student Rivaldo Hofwijk vertelt, hoe de sollicitatietraining hem heeft geholpen om de arbeidsmarkt te betreden


Energie. “Doordat wij onze krachten bundelen ontstaat er een hele mooie energie. Door kennis te delen, elkaar te inspireren en gezamenlijke initiatieven te ontplooien in de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen we jongeren écht helpen.” Aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Dát zorgt ook voor een prachtige vibe onder onze medewerkers die zelf het verschil kunnen maken door bijvoorbeeld mentor te zijn van jongeren, of hen een training te geven.”

Gedeeld doel. De Alliance for YOUth is opgezet door bedrijven uit de private sector met een gemeenschappelijk doel: het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Alle partners uit de Alliance erkennen de ernst van het probleem en zien de noodzaak zich hiervoor in te zetten. Want de aanpak van jeugdwerkloosheid zorgt niet alleen voor een goede positie van jongeren in de samenleving, maar daarnaast ook voor genoeg ervaren mensen om de naoorlogse generatie op te volgen als die met pensioen gaat. De deelnemende bedrijven hebben ervaring in het ontwikkelen van initiatieven om kansen te bieden aan jonge mensen. Door kennis, ervaring en successen te delen draagt de gezamenlijke alliantie bij aan de initiatieven van alle partners.

Foto Amstelveen
(Foto Hans Dirksen - 2016)

Sollicitatietraining door medewerkers van de Alliance for YOUth aan leerlingen van het ROC Amsterdam College Zuidoost


Mobiliseren van andere bedrijven. Het doel van de Alliance for YOUth is ook om nieuwe bedrijven te inspireren om jeugdwerkloosheid te bestrijden. De Alliance for YOUth hoopt andere bedrijven te mobiliseren om een positieve rol te willen spelen bij het helpen van jongeren in het vinden van werk. “Als Europarlementariër is de aanpak van jeugdwerkloosheid voor mij topprioriteit. We kunnen niet toestaan dat er op deze manier een generatie verloren gaat. Maar er ligt ook een belangrijke rol voor het bedrijfsleven. De Alliance for YOUth is bijzonder omdat het vanuit de bedrijven zelf is geïnitieerd om kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit project is een inspiratie voor andere bedrijven en ik nodig ze uit om dit voorbeeld te volgen. Als ambassadeur van de Alliance for YOUth lever ik hier graag mijn bijdrage aan” - aldus Agnes Jongerius, lid Europees Parlement PvdA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.