Bijgewerkt: 24 juni 2024

Jongeren gaan met plezier naar school

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2008

Grote tevredenheid over sport- en speelmogelijkheden. 99 % van de jongeren vindt de eigen gezondheid prima. Jongeren hebben gemiddeld 6 uur per dag vrije tijd te besteden. Dit zijn slechts een van de vele resultaten van de derde jongerenpeiling in Amstelveen. Doel van deze peiling is inzicht verkrijgen in de leefsituatie, behoeften en meningen van jonge Amstelveners. De gemeente gebruikt de gegevens om het beleid voor en richting jongeren te verfijnen.

Jongerenpeiling Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)
Een studente met Dolf Veenboer (PvdA) wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg


Ruim 34% van de benaderde jongeren stuurde de enquête ingevuld terug. Met 1349 respondenten een iets hogere respons dan 4 jaar geleden. Meer dan voldoende om een representatief beeld te schetsen van de Amstelveense jongeren. Het onderzoek richtte zich op jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar gesplitst in drie deelgroepen: 12 t/m 15 jaar, 16 t/m 19 jaar en 20 t/m 25 jaar. Jongeren antwoordden op vragen die betrekking hebben op gezondheid, vrije tijd, ontmoeten en uitgaan, school en schoolomgeving, sport, wonen en informatie.

Onder de deelnemende jongeren werd een iPod verloot. Deze werd feestelijk overhandigd door wethouder Veenboer aan de studente.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.