Bijgewerkt: 12 juni 2024

Jongerenoffensief met succesvolle workshop

Nieuws -> Informatief

Bron: UWV WERKbedrijf
17-04-2010

Jongerentrainees UWV WERKbedrijf Groot-Amsterdam starten jongerenoffensief met succesvolle workshop en oriëntatiemarkt

Matchpoint jongeren – Weet wat je wilt!

Veel jongeren maken hun opleiding niet af. Onder meer verkeerde opleiding, persoonlijke problemen, snel geld willen verdienen en financiële problemen zorgden ervoor dat in het schooljaar van 2008/2009 honderden jongeren hun school verlieten zonder startkwalificatie. Veel van deze jongeren zijn momenteel werkloos of werken ergens waar ze niet willen werken.

Back to the future 12 april 2010 - geef richting aan wat je wilt

UWV WERKbedrijf gelooft in jongeren en hun individuele talenten. Daarom organiseerden de jongerentrainees van het WERKbedrijf op 12 april j.l. in het WERKatelier in Amsterdam een workshop speciaal voor laag-opgeleide jongeren die niet weten wat ze willen. Jongeren kregen hier nieuwe inzichten over wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Met deze inzichten helpt het WERKbedrijf de jongeren verder in hun zoektocht naar baan en/of studie.

 ‘Morgen direct een afspraak bij het WERKbedrijf’

UWV Amstelveen
(Foto UWV - 2010)

Fausto (21) en Sarina (25) hebben allebei de workshop gevolgd en zijn razend enthousiast. 'Ik wist helemaal niet dat het WERKbedrijf mij als jongere kon helpen' aldus Fausto. 'Door de workshop realiseer ik me dat ik een hele andere richting op wil, dan het werk als pakketsorteerder wat ik nu doe. Ik wil echt iets betekenen voor de maatschappij'Sarina sluit hierbij aan. ‘Ik heb ontdekt dat ik mensen wil helpen en maak morgen gelijk een afspraak bij het WERKbedrijf voor een competentietest om erachter te komen wat het beste bij mij past’. ‘Uiteindelijk wil ik toch wel heel graag mijn diploma halen, daar kom je gewoon veel verder mee’. ‘We kunnen het echt iedere jongere aanraden’ besluiten ze in koor.

Weet jij ook niet wat je wilt?

Het jongerenoffensief krijgt een vervolg met de Matchpoint Jongeren oriëntatiemarkt op 28 april 2010. Jongeren die net zoals Fausto en Sarina ook niet weten waar hun kwaliteiten liggen en wat ze willen, kunnen van 13.30-15.30 uur terecht op het werkplein West.

Zij kunnen hier onder andere hun cv en sollicitatiebrief laten checken en direct op vacatures of traineeplaatsen reageren. Uiteraard zijn er ook specialisten van het WERKbedrijf, COLO en VSA aanwezig om antwoord te geven op alle vragen over leren en werken.

Het werkplein West ligt aan de Jan van Galenstraat 323. Kijk voor een routebeschrijving, aanvullende informatie en vacatures op www.werk.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.