Bijgewerkt: 25 juni 2022

Jos Nijhuis twee jaar langer president-directeur van Schiphol Group

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
21-06-2016

.A. (Jos) Nijhuis RA (1957) blijft twee jaar langer president-directeur van Schiphol Group. Hij bekleedt deze functie sinds 1 januari 2009. De verlenging gaat in per 1 januari 2017 en geldt tot 1 januari 2019. Dit is besloten door de Raad van Commissarissen van Schiphol Group.

Mevrouw dr. L.J. Gunning-Schepers, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group: “De afgelopen jaren heeft Jos Nijhuis met succes de ontwikkeling en transitie van de Schiphol Group vormgegeven. De organisatie is financieel gezond en internationaal concurrerend. Dat is essentieel om te kunnen investeren in de versterking en verdere duurzame groei van de Mainport Schiphol en haar belangrijke hub-functie. Zo is recent de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal, het stationsgebied en de bereikbaarheid van Schiphol. Daarnaast ligt de focus op het omgaan met de operationele knelpunten door de forse passagiersgroei, en de doorontwikkeling van Lelystad Airport. Kortom, de komende jaren zijn van groot belang voor de langetermijnpositie van Schiphol. De Raad van Commissarissen is dan ook blij dat Jos deze ingezette koers tot 2019 verder wil realiseren”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Vlnr.: Tjeerd Talsma (PvdA) gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Jos Nijhuis President en CEO Schiphol Group en Jan Benschop algemeen directeur van studentenhuisvester DUWO vegen het laatste bouwzand weg van de plaquette van Uilenstede met de tekst: 'Buitenruimte Campus Uilenstede mede mogelijk gemaakt door Stichting Leefomgeving Schiphol' op 12 mei 2016


Jos Nijhuis: 'Ik vind het een eer en een genoegen om bij Schiphol actief te zijn. Het is een prachtige organisatie. We opereren in een uitdagende context en doen, dat met de meest professionele en gepassioneerde medewerkers die er zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de vele partners een goed product neer te blijven zetten en tegelijkertijd Schiphol klaar te stomen voor de toekomst.'

Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens. De exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol is haar grootste activiteit. De groep is ook volledig eigenaar van de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport. De missie van Schiphol Group is Connecting the Netherlands: Nederland optimaal verbinden met de rest van de wereld en zo een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en daarbuiten; Connecting to compete en to complete. www.schipholgroup.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.