Bijgewerkt: 21 februari 2024

José Cubo van RODA '23 werd lid in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-08-2021

Op vrijdag 13 augustus 2021 ontving José Cubo directeur Financiën & Bestuur bij NewPort Capital een lintje uit handen van burgemeester Tjapko Poppens vanwege zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging RODA’23.

In zijn laatste functie was José 10 jaar controller bij NPM Capital. Daarvoor was hij van 1994 tot en met 2006 werkzaam bij Xerox Nederland in diverse financiële functies variërend van accounting manager tot financieel directeur van Xerox Nederland. Hij begon zijn carrière bij KPMG. José studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

José Cubo zou een Koninklijke onderscheiding krijgen bij de lintjesregen op 26 april 2021. Omdat hij toen corona had, ging dat niet door. Burgemeester Poppens heeft Cubo wel per telefoon verteld dat hij benoemd was tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van het lintje vond alsnog plaats op 13 augustus tijdens een feestelijke bijeenkomst in het clubhuis van de voetbalvereniging, in aanwezigheid van familie, (bestuurs)leden van de club en vrienden. Ook Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport was aanwezig.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

José Cubo met zijn Koninklijke onderscheiding naast Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen op het voetbalveld van RODA '23 op 13 augustus 2021


José Cubo is al vele decennia een onmisbare en zeer gewaardeerde vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Roda’23. Hij is ruim 30 jaar penningmeester en lid van het dagelijks bestuur van de club. Dankzij Cubo heeft de club de financiën goed op orde. Zo zorgde hij via evenementen, toernooien en sponsoring voor extra inkomsten, waardoor de club grote investeringen kon doen, bijvoorbeeld in nieuwe kleedkamers en led verlichting voor het hele sportpark. Daarnaast is hij sociaal oog en oor van de club, contactpersoon voor de onderhoudsploeg, aanspreekpunt voor de kantine en een trouwe supporter. Cubo nam zelfs een sabbatical om meer te kunnen doen voor de club.

Hunger project. Naast zijn activiteiten voor voetbalvereniging RODA’23 ondersteunt Cubo een aantal goede doelen. In 2006 was hij initiatiefnemer van The Hunger Project Nederland, een organisatie voor hongerbestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Tot 2019 organiseerde hij de jaarlijkse Run for the Hunger Project. Afgelopen januari organiseerde de club een feestweek voor Cubo om stil te staan bij het feit dat hij 30 jaar penningmeester is. De burgemeester roemde Cubo in zijn toespraak om zijn bevlogenheid en onvoorwaardelijke inzet voor de voetbalvereniging. 'Altijd bescheiden maar een onmisbare pijler voor de club.'

RKSV RODA '23 (Rooms-Katholieke Sportvereniging Recht Op Doel Af 1923) is een op 31 augustus 1923 opgerichte sportvereniging uit Amstelveen, Noord-Holland, Nederland. De club kent sinds 2011 alleen een voetbalafdeling. In 2011 gingen de afdelingen volleybal en conditietraining verder op eigen benen. Daarnaast leidt de club ook jeugdscheidsrechters op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.