Bijgewerkt: 15 april 2024

Jubileumfeest bij Ponymanege Equito

Nieuws -> Informatief

Bron: Naomi Heidinga
19-05-2023

Ponymanege Equito viert in 2023 haar 20-jarig bestaan. Het jubileumfeest wordt gevierd met een spetterende open dag. Op zondag 28 mei 2023 wordt ponymusical opgevoerd met als thema: 'Equito voor Altijd!' Bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd met spectaculaire shows en een spannende ponystrijd. Je kunt als bezoeker je ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Met de ponymusical nemen we bezoekers mee in het verhaal van de manege. Hoe het ooit begon als droom van eigenaresse Maaike van Rijn, die haar eerste ponyavonturen beleefde met haar lievelingspony Bento. Samen met haar man Axel Groenveld begon ze ponymanege Equito 20 jaar geleden met zeven klanten en drie pony’s. De manege is in de loop der jaren enorm gegroeid: van zeven naar een kleine driehonderd ruiters. Inmiddels hebben ze dertig pony’s en paarden, het veulen Taran meegerekend. De filosofie van het stel: ‘een hele middag tussen de pony’s’ geldt echter nog steeds. Ze willen kinderen een veilige plek bieden om te leren omgaan met pony’s. Dierenwelzijn staat daarbij voorop.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2022)

Open dag met als thema 'Superhelden' van Ponymanege Equito op 22 mei 2022

De jaarlijkse open dag is een belangrijke traditie van ponymanege Equito. Het geeft kinderen de kans om met elkaar een show te bedenken en op te voeren, samen met de pony’s. Het zorgt voor verbondenheid en geeft de kinderen zelfvertrouwen. De pony’s kunnen het applaus doorgaans goed waarderen! Bijzondere shows uit het verleden zijn voor deze open dag in een nieuw jasje gestoken. Laat je meevoeren met onze teletijdmachine, geniet van de carrousel en een prachtige demonstratie van springen en vrijheidsdressuur. Zoals elk jaar strijden ruiterteam ‘geel’ en team ‘groen’ om de winst in het ponyspelletjestoernooi. Zij kunnen wel wat aanmoediging gebruiken! Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij en win mooie prijzen.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens onze speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van onze eigen pony’s of versier je eigen poetstas. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. De open dag begint om 11 uur en duurt tot ongeveer 17 uur. Neem voor het betalen van consumpties of de loterij contact geld mee.

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kun je vinden op www.equito.nl. Hier vind je ook de laatste nieuwtjes over de open dag en wordt binnenkort het programma geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.