Bijgewerkt: 14 april 2021

Juf Carla Bosman is de is Superjuffie van 2017

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
24-06-2017

Afgelopen donderdag 22 juni 2017 maakte Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs in boekhandel Libris Venstra bekend wie zich Superjuffie of SuperMees 2017 van Amstelveen en Omstreken mag noemen. Honderden kinderen hebben laten weten welke juf, of meester voor hen Superjuffie of SuperMees is. Juf Manouk Kortstra van OBS De Pioniers, meester Niels Poland van Kindercampus King en juf Carla Bosman van de Karel Eymanschool kwamen als genomineerden uit de bus. De nominatie was voor hen een grote verrassing. Zij waren geen van drieën op de hoogte van de actie van hun leerlingen. De flyers zijn in het diepste geheim ingevuld.

Foto Amstelveen
(Foto Libris Venstra - 2017)

Vlnr.: meester Niels Poland, Superjuffie Carla Bosman, Ada Ruiter (medewerkster Libris Venstra), juf Marlous Kortstra en Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs


In aanwezigheid van een groot aantal leerlingen, ouders en collega’s werden Manouk, Niels en Carla in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Juf Carla Bosman viel extra in de prijzen. Zij mag zich Superjuffie Amstelveen en Omstreken 2017 noemen. Voor haar was er naast de oorkonde ook een persoonlijk cadeau. De verkiezing werd voor de derde keer door Libris Venstra georganiseerd.

Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, invalmeester uit de boeken van Mirjam Oldenhave, leert het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties. Kinderen die vinden, dat hun juf, of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar, of hem in de stemperiode bij boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.