Bijgewerkt: 3 december 2022

KKC Amstelveen organiseert digitale Open Avond

Nieuws -> Informatief

Bron: Keizer Karel College
23-01-2021

Door de coronamaatregelen kunnen op middelbare scholen in heel Nederland de gebruikelijke wervingsactiviteiten voor nieuwe leerlingen uiteraard niet doorgaan. Het Keizer Karel College in Amstelveen kiest er daarom voor de werving van nieuwe leerlingen dit jaar grotendeels digitaal te doen.

Op maandag 25 januari 2021 organiseert de school een digitale Open Avond, genaamd KKC Live! Deze avond vindt plaats van 19.00 – 20.30 uur en is bedoeld voor ouders/verzorgers om samen met hun kind(eren) aan deel te nemen. Tijdens een gevarieerd programma komen verschillende docenten en ook leerlingen van het KKC aan het woord. Zij vertellen de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers hoe het er aan toe gaat op het Keizer Karel College. Er zijn geen beperkingen op het aantal deelnemers voor deze avond. Aanmelden is wel verplicht en is mogelijk via de website van de school: Open Dagen | Keizer Karel College. Na afloop van deze live uitzending kunnen ouders en kinderen hun vragen stellen via de chat. Docenten en medewerkers van het KKC zitten klaar om vragen te beantwoorden.Lesjesmiddagen. Ook zijn de lesjesmiddagen dit jaar digitaal. Voorheen nodigde de school de leerlingen van groep 8 uit om een fysieke lesmiddag op het Keizer Karel College mee te maken. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Om deze leerlingen tóch de middelbare school echt te laten ervaren vinden de lesjesmiddagen daarom digitaal plaats. Tijdens deze middagen, op woensdagen in januari en februari, volgen de leerlingen online twee vakken. Naast het meedoen in de les is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen aan de docenten. De school organiseert in totaal vier lesmiddagen, per middag kunnen zich 150 leerlingen inschrijven. Vanwege het enorme enthousiasme van de leerlingen zitten alle lesjesmiddagen reeds vol.

Videocampagne. Aanvullend op deze digitale contactmomenten met de school creëerde het KKC, in samenwerking met een professioneel productiebedrijf, een videocampagne. In de video’s komt duidelijk de goede sfeer op het Keizer Karel College naar voren en laat de school zien waar deze voor staat. Op deze manier kunnen de leerlingen een kijkje nemen op school en ervaringen horen van huidige brugklasleerlingen. Onderwerpen die in de video’s aan bod komen zijn uiteraard de verschillende leerwegen die de school biedt, maar ook een Q&A met brugklasleerlingen, de peermentoren, en bijvoorbeeld de begeleiding die de school biedt. Voor een compleet beeld zijn alle video’s te vinden op de website van het Keizer Karel College:  Naar de brugklas | Keizer Karel College

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.