Bijgewerkt: 22 december 2024

KKC leerlingen onderzoeken waterkwaliteit Amstelveense sloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-09-2016

Vanaf maandag 19 september 2016 onderzoeken Technasium leerlingen 3 VWO van het Keizer Karel College (KKC) 10 weken lang de waterkwaliteit van de Amstelveense sloten. Het gaat om een gezamenlijk project van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, KKC en de gemeente Amstelveen. Technasium onderwijs combineert theorie met praktijk door het aanbieden van projecten van (lokale) opdrachtgevers.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid en Milieu en Gerard Korrel volgen het wateronderzoek van de leerlingen van het KKC naast een sloot


Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, verantwoordelijk voor de waterkwaliteit van de grote sloten in Amstelveen-Oost, vindt het belangrijk om jongeren bewust te maken, dat schoon water niet zo vanzelfsprekend is. Vandaar, dat zij graag ingingen op het verzoek van het Keizer Karel College om een technasium project te ontwikkelen over schoon oppervlaktewater. Voor een goede waterkwaliteit is het belangrijk, dat waterschap en gemeente goed samenwerken. Vandaar, dat de gemeente Amstelveen graag mede-opdrachtgever werd. De gemeente is het eerste aanspreekpunt voor het grondwater, beheert het rioolstelsel en verwijdert zwerfvuil uit de sloten. Het waterschap is verantwoordelijk voor onder andere het zuiveren van (riool)water en het waterpeil. Beide vinden schoon water belangrijk met verschillende waterplanten en waterdieren.  

Water en groen zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving. Amstelveen staat bekend als groene gemeente. Bladafval en al het afval, dat in het water terecht komt via daken, stoepen en straten heeft invloed op de waterkwaliteit. Maar ook water uit bijvoorbeeld de Amstel, dat uitmondt in sloten, of overtollig water, dat de riolering niet aankan bij hevige regenval. De leerlingen onderzoeken, hoe het staat met de waterkwaliteit en bedenken ideeën voor verbetering ervan. Daarnaast beoordelen de leerlingen de uitstraling van de Amstelveense sloten en kunnen ze ideeën aanleveren om deze te verbeteren. Eind november 2016 presenteren de leerlingen hun opdrachten aan Gerard Korrel, dagelijks bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en BBA-wethouder Peter Bot (Integraal Wijkbeheer, Duurzaamheid en Milieu).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.