Bijgewerkt: 3 december 2023

KKC opent nieuwbouw

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
12-11-2008

Het Keizer Karel College (KKC) heeft dinsdagmiddag op 6 november 2008 feestelijk het nieuwe gedeelte van de school aan Elegast in gebruik genomen. Dankzij de nieuwbouw zit de school nu wat ruimer in zijn jasje. Daardoor kan zij meer leerlingen aannemen, maximaal 1.600 in plaats van 1.300. Ideaal is dat de hele school zich nu onder één dak bevindt.

De dependance aan de Dr. Schaepmanlaan is vervallen. De nieuwbouw is al aan het begin van het lopende schooljaar in gebruik genomen. „Dat is hard werken geweest, maar het is gelukt," zegt conrector Wim Ris. De nieuwbouw, die op een slimme manier tegen het oudere gebouw is aangebouwd, omvat onder meer (practicum)lokalen voor biologie, natuur- en scheikunde, een computerlokaal, een derde gymzaal, kabinetten voor scheikunde en biologie, een ruimere kantine, een lift voor minder validen, een conciërgeloge en een studiezaal.

„Een loopbrug verbindt de lokalen boven rondom de aula rechtstreeks met de bovenverdieping van de nieuwbouw," zegt Ris. „Leerlingen en docenten hoeven minder vaak trap af en trap op, zodat er minder gedrang ontstaat in de trappenhuizen." In vijf lokalen zijn hypermoderne digitale schoolborden met tal van technische snufjes. „Over een paar maanden gaan we evalueren of de leraren de mogelijkheden van de borden ook echt benutten," zegt Ris.

De conrector is ook blij met herinrichting van het terrein voor de school. „Auto's, fietsers en voetgangers zijn beter gescheiden. Daardoor is het hier voor de deur veiliger geworden." De uitbreiding van de school is voortgekomen uit gemeentelijke plannen om alle plaatselijke scholen elk in één eigentijds gebouw onder te brengen en kostte 6 miljoen euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.