Bijgewerkt: 26 november 2022

KLM: Demonstratievlucht op biobrandstof

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
04-11-2009

KLM gaat als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een demonstratievlucht maken op biokerosine met een selecte groep passagiers aan boord. In Europa is het tevens de allereerste vlucht op biokerosine.

 Op 23 november 2009 zal KLM een vlucht maken met een Boeing 747, waarbij één motor zal draaien op een brandstofmix van 50% duurzame biobrandstof en 50% traditionele kerosine.

Hartman Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Peter Hartman president directeur van de KLM


,,Dit is een belangrijke stap op weg naar een volledig duurzame luchtvaart’’, aldus Peter Hartman, president-directeur van KLM. ,,KLM wil samen met partners een flinke impuls geven aan de verdere ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Daarbij hebben wij de inzet en ondersteuning van alle relevante partijen nodig; bedrijfsleven, overheid en samenleving.’’

KLM is, samen met Air France, al jaren absolute koploper in de luchtvaartsector als het gaat om duurzame ontwikkeling. Zo is Air France-KLM dit jaar voor de vijfde keer op rij de sectorleider in de Dow Jones Sustainability Index. Het Wereld Natuurfonds (WNF) heeft KLM gekozen tot de Bedrijfspartner 2009.

,,Voor de komende decennia is de luchtvaart voor de vermindering van haar CO2-uitstoot voor een groot deel afhankelijk de beschikbaarheid van alternatieve brandstoffen,” aldus KLM-directielid Jan Ernst de Groot. De Groot zal de plannen woensdagmiddag presenteren op de landelijke Innovatie-Estaffette 2009 op Vliegkamp Valkenburg.

Biobrandstof?

Biobrandstoffen zij vloeibare brandstoffen uit plantaardige materialen - zijn op de markt, gedreven door factoren, zoals de hoge olieprijs, de behoefte aan meer energiezekerheid en het bescherming van het milieu.

Op de hele wereld gebruikte men in 2008 voor vervoer 1,8% biobrandstof. De investeringen in de productie van biobrandstoffen bereikte wereldwijd in 2007 meer dan 4 miljard dollar en het groeit nog steeds.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.