Bijgewerkt: 29 maart 2024

KLM biedt audiobeschrijving voor films tijdens intercontinentale vluchten

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
11-01-2018

Vanaf 2 januari 2018 biedt KLM films met audiodescriptie (☆ audiobeschrijving) aan via het Inflight Entertainment op intercontinentale* vluchten. Zo kunnen ook de blinde- en slechtziende passagiers genieten van films tijdens het vliegen. Dit sluit aan bij het doel van KLM om hun passagiers ervaringen te geven die ze bijblijven.

De eerste films met audiodescripties zijn: Home Again, Kingsman, The Golden Circle en Lego Ninjago Movie. Komende maanden worden er nog meer films toegevoegd. Audiodescriptie is een techniek om films en televisie- programma’s toegankelijk te maken voor blinde- en slechtziende mensen. Er worden tijdens de dialogen pauzes gehouden, waarin een stem alle visuele elementen beschrijft. Zoals personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. *Beschikbaar op alle Boeing 777 en Boeing 787 vliegtuigen.



Audiobeschrijving, ook wel aangeduid als een videobeschrijving, beschreven video, of beter gezegd: beeldbeschrijving, is een extra narratief manier, dat in de eerste plaats bedoeld is voor blinden en slechtzienden van visuele media (zoals televisie en film, dans, opera en beeldende kunst). Het bestaat uit een verteller die door de presentatie spreekt en beschrijft wat er op het scherm, of podium gebeurt tijdens de natuurlijke pauzes in het geluid, en soms tijdens de dialoog als dat nodig wordt geacht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.