Bijgewerkt: 26 mei 2024

KLM en Malaysia Airlines vieren tienjarig partnerschap

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
16-10-2008

KLM Royal Dutch Airlines en Malaysia Airlines hebben op 14 oktober 2008 het tienjarig bestaan van hun succesvolle samenwerkingsverband gevierd. Wat begon met codesharing op de route tussen Amsterdam en Kuala Lumpur is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide samenwerking met voordelen voor passagiers van beide luchtvaartmaatschappijen.

Zo hebben passagiers toegang tot de wereldwijde netwerken van beide maatschappijen, kunnen zij gebruik maken van de frequent flyer programma's van beide partners én profiteren zij van de naadloze aansluitingen op twee sterke hubs in Europa en Zuidoost-Azië.

Malaysia Airlines en KLM begonnen in oktober 1998 hun samenwerking met codesharevluchten op de route tussen Kuala Lumpur en Amsterdam. Al gauw konden passagiers van Malaysia Airlines gebruik maken van KLM’s netwerk in Europa om naar Scandinavië, België en andere bestemmingen te reizen.

KLM passagiers profiteerden van het netwerk van Malaysia Airlines in Zuidoost-Azië, Australië, Nieuw Zeeland en het nationale netwerk in Maleisië. Tegenwoordig bieden de twee frequent flyer programma's van de luchtvaartmaatschappijen, Enrich en Flying Blue, voordelen aan alle frequent flyers van beide luchtvaartmaatschappijen.

KLM  Amstelveen
(KLM - 2008)

Peter Elbers, KLM's Senior Vice President-Network biedt een speciaal gemaakte poster ter herdenking van het 10 jarige partnerschap aan Dato 'Rashid Khan, Commercial Directeur van Malaysia Airlines


Pieter Elbers, KLM’s Senior Vice President Network: “Door deze samenwerking hebben Malaysia Airlines en KLM betere aansluitingen gecreëerd tussen de sterke hubs in Europa (Schiphol) en Zuidoost-Azië (KLIA). Sinds 1998 hebben meer dan een miljoen passagiers geprofiteerd van de wederzijdse codesharing die wij bieden op ons uitgebreide gecombineerde netwerk tussen Europa en Maleisië, Australië & Nieuw-Zeeland.

Commercial Directeur Dato’ Rashid Khan van Malaysia Airlines voegt eraan toe: “De samenwerking met KLM heeft onze positie in Europa versterkt. Het is een beproefde succesformule die een gezonde basis vormt voor de voortzetting van ons partnerschap met KLM in de toekomst.”

De viering van het tienjarig bestaan vond plaats tijdens The World Route Development Forum in Kuala Lumpur, het wereldberoemde jaarlijkse netwerkevenement voor luchtvaart en luchthavens.

Malaysia Airlines en KLM voeren dagelijks met een Boeing 747 vluchten uit tussen KLIA en Schiphol en bieden daarmee een weekcapaciteit aan van meer dan vijfduizend stoelen in beide richtingen.

Malaysia Airlines?

Malaysia Airlines (MAS) (Maleis: Syarikat Penerbangan Maleisië; Chinees:马来西亚航空公司; MyX: 3786) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië.

Malaysia Airlines opereert vanuit haar thuisbasis, Kuala Lumpur International Airport en zijn secundaire hub in Kota Kinabalu. Ondanks een financiële herstructurering in 2006, Malaysia Airlines onderhoudt een sterke aanwezigheid in Zuidoost-Azië, Oost-Azië, Zuid-Azië, het Midden-Oosten en over de Kangaroo route tussen Europa en Australazië.

Malaysia Airlines is ook actief in transatlantische vluchten vanuit Kuala Lumpur naar Newark, via Stockholm, en transvluchten vanuit Kuala Lumpur naar Los Angeles, via Taipei.

In 1997 heeft de luchtvaartmaatschappij 's werelds langste non-commercial, non-stop vlucht gevlogen van Boeing Field in Seattle naar Kuala Lumpur in oostelijke richting langs de Europese en Afrikaanse continenten. Toen werd de ‘Great Circle Distance Without Landing’ record gebroken voor een passagiersvliegtuig met een Boeing 777 -200ER.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.