Bijgewerkt: 26 maart 2023

KLM geeft gratis game app Aviation Empire weg

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
28-06-2013

KLM bracht op 27 juni 2013 de strategy game applicatie Aviation Empire uit. Een 3D strategy game die gratis wordt aangeboden op iOS en Android systemen. Hiermee is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij die de speler via een game laat beleven, wat het is om een luchtvaartmaatschappij te managen.

Aviation Empire is geen promotioneel spel maar een volwaardige strategy game: spelers investeren in een vloot, bouwen een netwerk met internationale bestemmingen op en ontwikkelen eigen luchthavens.

De game combineert de digitale wereld met de echte wereld. Via real live GPS-check-in op een van de bijna 70 luchthavens uit Aviation Empire, kunnen spelers deze bestemming vrijspelen. Verder maken in-app-aankopen het spelers mogelijk hun vloot uit te breiden en te personaliseren. Daarnaast kunnen zij doorspelen via tablet en smartphone met hetzelfde besturingssysteem (iOS of Android).


Behalve met game credits worden spelers beloond met badges. Ingelogd met een social media account kunnen zij de badges en hun prestaties delen met vrienden. Leaderboards tonen de positie van de speler wereldwijd en ten opzichte van vrienden.

Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM: 'Gaming is een grote potentiële markt. Dit, gecombineerd met de toenemende behoefte aan interactie, biedt KLM de kans om relaties met klanten en mogelijke reizigers op te bouwen en te versterken. Aviation Empire is voor KLM klanten en fans en daarnaast voor iedereen die van strategische games houdt.

Martijn van der Zee, SVP E-Commerce AIR FRANCE KLM: 'GPS check-in legt de relatie tussen Aviation Empire en het wereldwijde KLM netwerk. De komende periode zullen we de game verder ontwikkelen en de verbinding tussen de digitale en de ‘echte’ KLM wereld steeds verder versterken.'

KLM, Monpellier Venture en Little Chicken Game Company hebben de game in nauwe samenwerking ontwikkeld. Daarnaast hebben 180 bèta-testers geholpen met het optimaliseren van de game play, de beelden en de ‘look & feel’. Co-creatie is structureel ingevuld via een Facebook Aviation Empire pagina (www.facebook.com/AviationEmpire ) die spelers verbindt aan KLM, aan de gameontwikkelaars en aan elkaar.

De ontwikkeling van deze game is een logische volgende stap in de digitale evolutie van KLM. KLM bewees haar pioniersmentaliteit door als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen een 24-uursservice via sociale media aan te bieden en als eerste het innovatieve 'Meet & Seat' te lanceren. Aviation Empire sluit hier perfect bij aan. Beide werelden komen nu bij elkaar; het aloude pionieren en de nieuwe digitale wereld. Voor de Aviation Empire - The Story, klik dan hier. Download Aviation Empire voor iOS en voor de Android (alleen nog een preview).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.