Bijgewerkt: 17 april 2024

KLM heeft twee nieuwe directeuren

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
16-02-2011

Camiel Eurlings en Erik Varwijk treden per 1 juli 2011 toe tot de statutaire directie van KLM, naast president-directeur Peter Hartman en financieel directeur Frédéric Gagey. De directie van KLM zal dan uit 4 statutair directeuren bestaan. Alle statutair directeuren zullen deel uit maken van de Air France KLM Group Executive Committee. Het nieuwe directieteam start 1 april.

Hartman Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Drs. Ing. P. F. (Peter) Hartman President-directeur van de KLM


President-directeur Peter Hartman: “Ik ben trots op de nieuwe samenstelling van de directie. Wij hebben vanaf december intensieve gesprekken gevoerd met Camiel Eurlings over zijn mogelijkheden bij KLM. Ik ben zeer verheugd over de uitkomst van deze gesprekken. Evenals over de toetreding van Erik Varwijk tot de directie.”

Eurlings gaat zich richten op Air France - KLM Cargo. Hij neemt deze directieportefeuille over van Hartman. Eurlings: “Ik heb de laatste tijd verschillende aanbiedingen serieus overwogen, maar ik heb vol overtuiging gekozen voor KLM, onze nationale trots. KLM is van groot belang voor onze Nederlandse economie en samen met partner Air France een wereldspeler.

Hartman Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Camiel Eurlings directeur van Air France - KLM Cargo


Een toekomstgericht bedrijf met een lange Nederlandse traditie en zeer toegewijde medewerkers. Mijn verantwoordelijkheid voor Cargo brengt me als logistiek ingenieur terug bij mijn vakgebied. Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is.’’

Michael Wisbrun, Executive Vice President KLM Cargo en voorzitter van de Joint Cargo Committee Air France KLM Martinair, is kandidaat gesteld voor een relevante functie voor de Air France KLM Group. Hierover volgt binnenkort nader bericht. “Ik heb Cargo bijna twaalf jaar met veel plezier geleid. Ik kijk uit naar de samenwerking met Eurlings de komende maanden.’’ Wisbrun zal zijn membership van de Air France KLM Group Executive Committee overdragen.

Varwijk is sinds 1989 in dienst van KLM, nu nog in de functie van Executive Vice President Commercial Passenger Business. Hij behoudt als directeur zijn huidige aandachtsgebieden, zowel binnen Air France KLM als binnen KLM. ''Ik ben blij deze stap te kunnen maken'', aldus Varwijk. “Het is een belangrijke ontwikkeling voor KLM dat dit onderdeel van onze business is geborgd in de directie.''

De voorgenomen benoemingen van Camiel Eurlings en Erik Varwijk worden ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van de vennootschap tijdens de jaarlijkse vergadering op 1 juli 2011. De Ondernemingsraad wordt om advies gevraagd over de benoemingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.