Bijgewerkt: 25 mei 2024

KLM introduceert à la carte maaltijd

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
28-07-2011

KLM biedt Economy Class passagiers vanaf vandaag de mogelijkheid à la carte maaltijden te bestellen voor intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam. Dit is een extra service naast de standaard geboden maaltijden. De à la carte maaltijden zijn –tegen betaling- in vier varianten beschikbaar op vluchten vanaf 14 september 2011.

Klanten hebben de keuze uit de à la carte maaltijden Gezond Japans, een licht verteerbaar Japans menu, Bella Italia met de beste Italiaanse smaken, een Indonesische rijsttafel en een exclusieve vegetarische maaltijd. De maaltijden zijn gemaakt met verse en verantwoorde ingrediënten en de prijzen variëren van € 12 tot € 15. De passagier heeft het dus eigenlijk voor het zeggen; hij kan kiezen voor de standaard maaltijd of voor een van de vier luxere varianten van à la carte.

a lacarte Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een à la carte maaltijd


“Het afgelopen jaar heeft KLM met succes een proef gedaan met à la carte catering op acht bestemmingen vanuit Amsterdam. We spelen hiermee in op de steeds toenemende vraag van onze klanten om persoonlijke dienstverlening, keuze en het daarmee zelf kunnen bepalen van hun vluchtervaring. Naast eerder geïntroduceerde keuze in stoelcomfort en een uitgebreid inflight entertainment, is nu ook het aanbod qua maaltijden vergroot. De passagier heeft de mogelijkheid te kiezen uit vier extra en luxere maaltijden en kan die al voor de vlucht boeken”, aldus Erik Varwijk, Managing Director KLM.

Passagiers kunnen hun bestelling vanaf 90 dagen tot 48 uur voor de vlucht doen. KLM biedt à la carte maaltijden op intercontinentale Economy Class vluchten met vertrek vanuit Amsterdam naar alle bestemmingen, met uitzondering van Toronto, San Francisco, Tel Aviv en Caïro. Passagiers kunnen hun bestelling plaatsen vanaf vandaag tijdens het online boeken van hun ticket en voor eerder gemaakte boekingen via 'Manage mijn Boeking'.

Begin oktober start KLM ook een pilot in de World Business Class. Op de bestemmingen Kaapstad en Singapore krijgen klanten de keuze uit vijf extra à la carte maaltijden die speciaal ontwikkeld zijn voor de World Business Class. Deze maaltijden kunnen klanten kosteloos vanaf 90 dagen tot 48 uur voor hun vlucht bestellen.

À la carte?

À la carte (uitgesproken  ælækɑrt ) is een Franstalige uitdrukking, dat betekent: 'volgens het menu' en gebruikt in de terminologie van een restaurant:    • Een verwijzing naar menu-items, geprijsd en apart besteld in tegenstelling tot een zogenaamde  table d'hôte, waarbij een menu met een beperkte, of geen keuze wordt geserveerd met een vaste prijs.

    • Een optie om een bijgerecht aan te wijzen, zonder extra kosten, om een hoofdgerecht- te begeleiden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.