Bijgewerkt: 17 april 2024

KLM lanceert Trip Planner via Facebook

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
01-06-2012

KLM introduceert de mogelijkheid om snel en eenvoudig online een reis met Facebook-vrienden te organiseren. KLM zet hiermee een volgende stap in het integreren van social media in haar kernactiviteiten.

Eerder dit jaar lanceerde KLM Meet & Seat. Hiermee was KLM de eerste luchtvaartmaatschappij die sociale netwerken met vluchtgegevens integreert. Na ‘social seating’ biedt KLM met de Trip Planner nu ook de mogelijkheid tot ‘social booking’.

KLM Amstelveen
(Foto KLM - 2012)

Vliegreis plannen met Facebook: Trip Planner van KLM


Het plannen van een trip met meerdere vrienden blijkt in de praktijk vaak lastig te zijn. KLM Trip Planner maakt dit leuk en heel gemakkelijk: een organisator stelt een reisgezelschap samen uit Facebook-vrienden.

Na het kiezen van de bestemming, verschillende reisdata en bijbehorende ticketprijzen, nodigt de organisator de groepsleden uit hun voorkeuren voor de diverse geselecteerde trips aan te geven. Hierna kan de boeking eenvoudig en in een veilige omgeving worden voltooid op klm.com. Dit alles zonder te hoeven e-mailen, sms’en en bellen.

De KLM Trip Planner kan klanten ook helpen met het vinden van een bestemming. Op basis van de groepssamenstelling en -interesses, geeft KLM drie suggesties, afhankelijk van, of men bijvoorbeeld wil gaan shoppen of een voetbalwedstrijd wil bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.