Bijgewerkt: 25 juli 2024

KLM lijnvluchten naar Alesund, Noorwegen

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-11-2012

Met ingang van 4 april 2013 vliegt KLM Royal Dutch Airlines met lijnvluchten naar Ålesund. KLM zal dan tweemaal per dag tussen Amsterdam Airport Schiphol en Ålesund Airport, Vigra en vice versa vliegen.

Peter Hartman, CEO van KLM: 'KLM begon 73 jaar geleden met vluchten naar Noorwegen en vandaag de dag zijn wij de belangrijkste buitenlandse speler op de Noorse markt. Toevoeging van Ålesund aan ons Noorse netwerk vormt voor KLM de logische volgende stap voor deze regio. Met de toevoeging van Ålesund komt het aantal Noorse KLM-bestemmingen op zeven.


Grotere kaart weergeven Ålesund Airport, op het eiland Vigra in Noorwegen

Ålesund kent een sterke en groeiende (offshore) zakelijke markt. Daarnaast is het een interessante toeristische bestemming door bijvoorbeeld het bekende Jugendstil centrum en de nabijgelegen Geiranger Fjord. Andere trekpleisters zijn de ‘Hurtigruten’ veerdienst en de Atlanterhavsveien ('Atlantische Weg'). De regio kent verder tal van wintersport mogelijkheden.

De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 70 die ruimte biedt aan 72 passagiers. Vlucht KL1325 vertrekt om 14:25 uur vanuit Amsterdam en komt om 16:30 uur in Ålesund aan. Retourvlucht KL1326 vertrekt dan om 17:05 uur en zal om 19:15 uur weer in Amsterdam aankomen. De KL1325 en KL1326 vliegen alle dagen behalve zaterdag.

‘s Avonds om 20:40 uur vertrekt vlucht KL1327 vanaf Schiphol en landt in Noorwegen om 22:45 uur. De volgende ochtend vertrekt vlucht KL1322 om 6:30 uur vanuit Ålesund om weer om 8:45 uur in Amsterdam te arriveren.

Fokker 70 Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Een KLM Fokker 70 Cityhopper PH-BXD landt op Bristol International Airport, Engeland


Op Amsterdam Airport Schiphol kunnen passagiers eenvoudig overstappen op vluchten naar bestemmingen die van belang zijn voor de offshore markt in Ålesund zoals Rio de Janeiro, Singapore, Luanda, Manila en Dubai.

Ålesund Airport, Vigra (Noors: Ålesund lufthavn, Vigra) (IATA: AES, ICAO: ENAL) is een luchthaven in de stad Alesund in Noorwegen naast de omliggende regio's Sunnmore, Nordfjord en Romsdal.

De luchthaven is gelegen op het eiland Vigra in de gemeente Giske, ten noordoosten van de stad Ålesund en gemakkelijk toegankelijk via onderzeese tunnels. De luchthaven heeft jaarlijks 1.000.000 passagiers en heeft een sterke groei in de internationale vluchten en het is de enige luchthaven met geregelde internationale vluchten en een specifieke internationale terminal tussen Bergen en Trondheim. Daardoor werkt hij bijna op volle capaciteit en het wordt verder uitgebreid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.