Bijgewerkt: 23 maart 2023

KLM mag nog 25 jaar Koninklijk blijven

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
20-12-2012

KLM mag de Koninklijke Kroon ook de komende 25 jaar weer blijven voeren. President-directeur van KLM, Peter Hartman, kreeg op 20 december 2012 een gemeentelijke oorkonde overhandigd van burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen met de recent verleende bestendiging van het recht tot het voeren van het predicaat 'Koninklijk'.

Peter Hartman, President & CEO of KLM: 'KLM is zeer trots dat Hare Majesteit de Koningin het predicaat heeft bestendigd. Het onderstreept des te meer hoe Nederlands KLM is.' Jan van Zanen, Burgemeester van Amstelveen: 'Ik feliciteer KLM van harte met de verlenging. Amstelveen is en blijft trots op de Koninklijke.'

Het predicaat ‘Koninklijk’

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën N.V. werd opgericht op 7 oktober 1919. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam gewijzigd in Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Het predicaat ‘Koninklijk’ werd al vóór de oprichting verleend op 12 september 1919 door Koningin Wilhelmina. Het verlenen van het predicaat nog, voordat een bedrijf is opgericht, is heel bijzonder. Het predicaat wordt namelijk in principe pas verleend na ten minste honderd jaar bestaan. En dan nog moet een bedrijf aan allerlei hoge eisen voldoen.

Het predicaat wordt slechts voor een periode van 25 jaar verleend en na afloop van die periode dient een verzoek te worden ingediend tot bestendiging van het ‘Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’. Pas na een zorgvuldig onderzoek van achtereenvolgens de burgemeester van Amstelveen, de commissaris van de Koningin in Noord-Holland en het Kabinet van de Koningin kan het predicaat bij gunstige uitslag worden bestendigd.'Koninklijk' en de zwaan

De Koninklijke waarde van KLM kwam onder andere tot uitdrukking in de welbekende reclamecampagne “Zwanen” die KLM eerder voerde. De zwaan wordt geassocieerd met de positieve kernwaarden nationale trots, betrouwbaarheid, kwaliteit, kracht, stijl en Koninklijk.

De zwaan is weer actueel, nadat gisteren de Gouden Loeki is uitgereikt. KLM was in 1995 de eerste die de Loeki heeft mogen ontvangen voor de commercial “Zwanen”. KLM feliciteert Telfort, de winnaar van de Loeki 2012, van harte met deze memorabele waardering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.