Bijgewerkt: 28 februari 2024

KLM start 'From Holland' food and wine festival

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-10-2010

In de maanden oktober en november 2010 staan alle KLM-vluchten vanuit Amsterdam in het teken van het 'From Holland' Festival. Het jaarlijks terugkerende festival aan boord van KLM vluchten benadrukt deze keer de kenmerkende Nederlandse aard van KLM. Passagiers beleven zoveel mogelijk “Holland” tijdens de reis.

Nederlandse maaltijden

De maaltijden die KLM tijdens het festival op intercontinentale vluchten in de World Business Class vanuit Amsterdam serveert, zijn van de hand van chef Wilco Berends van Restaurant 'De Nederlanden' uit Vreeland. Berends staat bekend om zijn bijzondere culinaire creaties uit de met een Michelin-ster bekroonde keuken. De beroemde Hollandse houten klompen zijn in de World Business Class verwerkt tot peper– en zout stel.

Dutch-Treat  Amstelveen
(Foto KLM - 2010)

Nederlandse traktatie van KLM


Ook de maaltijden in de Intercontinentale Economy Class zijn typisch Hollands. Op het menu staan onder andere rode kool met rundstoofvlees en een smakelijke Indische maaltijd die het Nederlandse erfgoed benadrukt. Voor het eerst dit jaar is het festival ook actief op de Europese vluchten. Blond Amsterdam heeft een vrolijke ‘From Holland with love’ verpakking voor de sandwiches ontworpen.

Nederlandse wijnen

De wijnen die KLM schenkt aan boord zijn ook van Nederlandse bodem. Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland levert wijnen voor het ‘From Holland’ festival. Deze wijnhoeve is met tien hectare de grootste wijngaard van Nederland. De Achterhoekse Wijnbouwers zijn de tweede wijnleverancier. De afgelopen jaren hebben de wijnbouwers met diverse witte en rode wijnen en rosés reeds uitstekende resultaten behaald bij de Nederlandse Wijnkeuringen. Daarnaast biedt KLM ook wijnen van Nederlandse wijnboeren uit het buitenland aan.

Dutch-Treat  Amstelveen
(Foto KLM - 2010)

Nederlandse wijnen van KLM


Tijdens de reis kunnen passagiers zich vermaken met Nederlandse films, muziek en programma’s via het Inflight Entertainment Systeem. “We vervoeren dagelijks vele passagiers met allerlei nationaliteiten. Wij hebben deze keer gekozen voor het thema Holland zodat zij het Nederlandse karakter van KLM kunnen beleven tijdens hun reis.

De Nederlandse keuken en wijnen zijn verrassend en van uitstekende kwaliteit. We zijn er trots op dat we die aan onze passagiers kunnen aanbieden tijdens het ‘From Holland’ festival”, vertelt Erik Varwijk, Executive Vice President International & the Netherlands.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.