Bijgewerkt: 24 juni 2024

KLM start lijndienst naar Angola

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-03-2012

KLM start per 27 maart 2012 een lijndienst tussen Amsterdam en Quatro de Fevereiro International Airport in Luanda, Angola. Luanda wordt KLM’s nieuwste intercontinentale bestemming.

Om de inaugurele vlucht naar Luanda gedenkwaardiger te maken, is het fossiel van een Mosasaurus aan boord. Het skelet van deze dinosaurus is opgegraven in Angola. In Maastricht is dit fossiel geprepareerd en afgegoten. De originele botten komen morgen weer aan in het land waar dit vleesetende zeereptiel ruim 65 miljoen jaar geleden leefde.

KLM legt samen met Air France deze zomer extra nadruk op Afrika. Naast Luanda vliegt KLM vanaf mei ook op de Zambiaanse hoofdstad Lusaka. KLM verstevigt met de nieuwe olie bestemming Luanda haar positie in Afrika. De hubs van KLM en van Air France zijn nu nog meer verbonden aan Luanda. Vier keer per week kunnen reizigers vanaf Parijs en Amsterdam naar de Angolese hoofdstad vliegen.

Fevereiro Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

De aankomsthal van de luchthaven 'Quatro de Fevereiro' in Luanda, Angola


“Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van KLM. Samen met Air France zijn wij volop aanwezig in dit economisch in opkomst zijnde continent.  Met onze partner Kenya Airways bieden wij per week negenentachtig vluchten tussen Europa en Afrika aan. Reizigers bieden wij hiermee een zo naadloos mogelijk netwerk aan,” zegt Pieter Bootsma, Executive Vice President Marketing, Revenue Management & Netwerk.

Luanda wordt twee maal per week aangeboden met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 178 in de Economy Class en 35 Economy Comfort Zone.

Vlucht KL581 vertrekt vanaf 27 maart 2012 op dinsdag en vrijdag om 21.20 uur vanaf Schiphol en komt de volgende dag in Luanda aan om 5.00 uur. De retourvlucht KL582, vertrekt uit Luanda op woensdag en zondag om 19.00 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 4.45 uur. Deze vluchten worden uitgevoerd met een codeshare met TAAG.

Kenya Airways vliegt op 45 Afrikaanse bestemmingen in 36 landen, waaronder Lagos (Nigeria), Accra (Ghana), Johannesburg (Zuid-Afrika), Luanda (Angola), Dar es Salaam (Tanzania), Lusaka (Zambia), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Caïro (Egypte).

Quatro de Fevereiro International Airport (Portugees: Aeroporto Quatro de Fevereiro) (IATA: LAD, ICAO: FNLU) bevindt zich in Luanda, een stad in de provincie Luanda en de hoofdstad van Angola. Quatro de Fevereiro is Portugees voor 4 februari een nationale feestdag in Angola markert het begin van de gewapende strijd tegen de Portugese koloniale regime op 4 februari 1961.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.