Bijgewerkt: 31 maart 2023

KLM start lijndienst naar Havana, Cuba

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-03-2011

KLM vliegt vanaf 31 oktober, met ingang van de winterdienstregeling 2011, drie keer per week naar Jose Martí International Airport op Cuba. Cuba wordt de 68e intercontinentale bestemming van KLM.

President-directeur Peter Hartman: “Vanaf komend winterseizoen zet KLM fors meer capaciteit in naar het Caraïbisch gebied. Cuba is een prachtige aanvulling op het uitgebreide netwerk van KLM. Met het toevoegen van Havana bieden we nog meer mogelijkheden voor de Nederlandse vakantieganger vanaf mainport Schiphol. Daarnaast is Cuba ook buiten Nederland zeer populair bij veel Europeanen die met een enkele overstap binnen een dag op deze bijzondere Caraïbische bestemming zijn”.


Grotere kaart weergeven De Jose Martí International Airport in Havana

Cuba biedt toeristen een enorme diversiteit: van ongerepte natuur, historie en cultuur tot aan luxe resorts aan zee. KLM vertrekt vanaf mainport Schiphol drie keer per week rechtstreeks naar Havana met een MD11 die plaats biedt aan 285 passagiers: 24 in de World Business Class en 261 in de Economy Class.

De vluchten naar Cuba worden uitgevoerd op maandag, donderdag, en zaterdag. Vertrek vanaf Schiphol is om 13.15 uur en aankomst in Havana om 17.45 uur. De retourvlucht vertrekt om 19.45 uur vanuit Havana en arriveert de volgende dag om 10.45 uur weer in Amsterdam. Vluchten naar Havana kunnen worden gereserveerd vanaf vandaag, woensdag 2 maart 2011 via de boekingssystemen en online via www.klm.com

Jose Martí International Airport (IATA: HAV, ICAO: MUHA):

is een internationale luchthaven in Havana, Cuba. De luchthaven ligt op 15 km ten zuidwesten van het centrum van Havana. De luchthaven wordt geëxploiteerd door ECASA (Empresa Cubana de Aeropuertos y Servicios SA Aeronauticos).

Jose Martí luchthaven verwerkt vluchten van meer dan 25 internationale luchtvaartmaatschappijen, die meer dan 60 wereldwijde bestemmingen hebben, voornamelijk in Europa, Noord-, Midden-en Zuid-Amerika en meer dan 3 nationale luchtvaartmaatschappijen die op 16 binnenlandse bestemmingen vliegen.

Jose Julián Martí Perez (28 januari 1853-19 mei 1895) was een Cubaanse nationale held en een belangrijke figuur in de Latijns-Amerikaanse literatuur. In zijn korte leven was hij een dichter, essayist, een journalist, een revolutionaire filosoof, een vertaler, een professor, een uitgever, en een politiek theoreticus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.