Bijgewerkt: 9 december 2022

KLM start lijndienst naar Kigali

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
23-06-2010

Met ingang van de winterdienstregeling op 31 oktober 2010 start KLM een lijndienst tussen Amsterdam en Kigali International Airport in Rwanda. Kigali wordt KLM’s 64ste intercontinentale bestemming.

Kigali wordt vijf maal per week aangeboden met een tussenstop in Entebbe. Deze nieuwe vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200. Dit toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: “Met de toevoeging van Kigali als nieuwe bestemming verstevigt KLM haar positie in Oost Afrika. Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van Air France-KLM."

Kigali Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2006)

Kigali International Airport


Samen met partner Kenya Airways biedt KLM, naast Nairobi, Entebbe, Kilimanjaro en Dar Es Salaam, Kigali als vijfde directe  bestemming aan in Oost Afrika. KLM-Kenya Airways voert daarmee 41 wekelijkse vluchten uit tussen Oost Afrika en Europa. Vlucht KL563 vertrekt vanaf 31 oktober 2010 op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10.15 uur vanaf Schiphol en komt de dezelfde dag in Kigali aan om 21.25 uur.

De retourvlucht KL564, vertrekt uit Kigali op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 22.30 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 8.15 uur. De vluchten zijn vanaf donderdag 24 juni te boeken via de reserveringsystemen en op www.klm.com .

Kigali?

Kigali, bevolking van 965.398 (2009), is de hoofdstad en grootste stad van Rwanda. Het is gelegen nabij het geografische middelpunt van de natie en is de economische, culturele en transportknooppunt van Rwanda sinds zijn onafhankelijkheid in 1962.

Het hoofdverblijf en kantoren van de president van Rwanda zijn gevestigd in de stad, net als de ministeries. De stad valt samen met de provincie Kigali City, die uitgebreid werd in januari 2006 als onderdeel van de lokale overheid reorganisatie in het land. Het stedelijk gebied omvat ongeveer 70% van de gemeentelijke grenzen.

Republiek van Rwanda

De Republiek van Rwanda is bekend, als het Land van de duizend heuvels, een aan zee grenzende land gelegen in het Grote Merengebied van Oost-Midden-Afrika, begrensd door Oeganda, Burundi, de Democratische Republiek Congo en Tanzania.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.