Bijgewerkt: 25 juli 2024

KLM vervoert panda Fu Hu naar China

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
12-11-2012

KLM heeft vorige week de tweejarig panda Fu Hu met een Boeing 747 Combi naar de Chinese stad Chengdu vervoerd. De panda is na een voorspoedige vlucht overgebracht naar het pandapark Bifengxia in Ya’An, waar zijn soortgenoten leven.

De panda is vertrokken vanuit het dierenhotel op Schiphol. Hier is hij op professionele wijze voorbereid op de ongeveer tien uur durende vlucht. Fu Hu is vervoerd in een speciaal voor hem gemaakte behuizing. Deze is ontworpen conform de geldende regelgeving voor het transport van levende dieren van IATA (International Air Transport Association).KLM is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van dieren per vliegtuig. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen een eigen dierenhotel. Het is helemaal ingericht op het verzorgen van dieren voor, tijdens en na de reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards, dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Het dierenhotel is 24 uur per dag in bedrijf. KLM vervoert voornamelijk wedstrijdpaarden, vee, levende insecten, huisdieren en siervissen.

Fu Hu is geboren in ’s werelds oudste dierentuin Schönbrunn in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De naam Fu Hu betekent in het Mandarijn ‘Gelukkige Tijger’. Bij zijn geboorte woog hij honderd gram. Inmiddels is hij twee jaar oud en flink gegroeid. Fu Hu weegt nu 45 kilo.

De terugkeer van Fu Hu naar China maakt deel uit van het nationale fokprogramma. Een paar jaar geleden heeft zijn oudere broer Fu Long eenzelfde reis afgelegd. In het park zal  Fu Hu herenigd worden met zijn broer.

KLM biedt als enige luchtvaartmaatschappij een non-stop verbinding tussen Chengdu en Europa. Samen met partner China Southern vliegt KLM vanaf Amsterdam naar acht bestemmingen en met 54 frequenties per week naar Groot-China.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.